Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ελένη Μπορμπουδάκη - Με επτά επιπλέον γιατρούς «θωρακίζεται» το Νοσοκομείο Σητείας

7iep-1021x425Απολύτως καθησυχαστική εμφανίστηκε η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη για  τον κοροναϊο και την πιθανότητα να προσβάλλει κατοίκους της Ελλάδας γενικά και ειδικότερα της Κρήτης
κάνοντας αναφορά στο «τεχνικό» και πολύ ουσιαστικό κομμάτι  από τη μια, δηλαδή την  ετοιμότητα της κρατικής μηχανής ´όπως αποτυπώνεται στα νοσηλευτικά ιδρύματα, το προσωπικό, τον εξοπλισμό,  και στα επιστημονικά δεδομένα από την άλλη που δείχνουν πως ο ιός έχει μικρότερη  επιθετικότητα από άλλους ιούς και  μικρή καταγραφή σε περιστατικά θνησιμότητας , παγκοσμίως.
Στη συνέντευξη της στον STYLE100  και τον Κώστα Γραμμενίδη, η Διοικήτρια της 7ης  Υγειονομικής Περιφέρειας, αναέρθηκε και στα του Νοσοκομείου Σητείας, με αφορμή την ανάρτηση του ΦΕΚ με τον ορισμό τη Μαρίας Δαρατσιανού ως αναπληρώτριας Διοικήτριας.
Σήμερα, στάλθηκε στο υπουργείο Υγείας, ο κατάλογος των επτά  ειδικοτήτων ,με γιατρούς που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο, με την κυρία Μπορμπουδάκη να επισημαίνει πως υπήρξε δέσμευση από την πρώτη στιγμή για ενίσχυση των Νοσοκομείων Λασιθίου στο σύνολο τους, με την ΥΠΕ να αναγνωρίζει την ανάγκη παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και στην περιοχή μας.
Για το Νοσοκομείου  Σητείας, η δέσμευση για ενίσχυση του  τονίστηκε από την κυρία Μπορμπουδάκη στην διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της στο ΓΝΣ.
Οι ειδικότητες που θα θωρακίσουν το Νοσοκομείο είναι :
  • Μαιευτήρας Γυναικολόγος
  • Γενικός Χειρουργός
  • Παιδίατρος
  • Αναισθησιλόγος
  • Ακτινοδιαγνώστης
  • Βιοπαθολόγος
  • Παθολόγος
Σχετικά με την νέα αναπληρώτρια Διοικήτρια, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της ορκωμοσίας της και να αναλάβει τα καθήκοντα της.
Η κυρία Μπορμπουδάκη επανέλαβε πως δεν υπήρχε από την αρχή κανένας λόγος ανησυχίας για το θέμα .
Το Νοσοκομείο Σητείας, έχει διοικητή,πρόσθεσε, είναι ο κ. Ανδρεαδάκης,τα Νοσοκομεία Λασιθίου είναι διασυνδεόμενα και η ΥΠΕ παρακολουθεί.

Κορονοιός και εποχική γρίπη

Η χώρα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα,τονίζει η κ. Μπορμπουδάκη. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των υγειονομικών Περιφερειών, υπό την Προεδρεία του αρμόδιου Υπουργού Υγείας.
Ο κίνδυνος για την Ελλάδα παραμένει χαμηλός, όμως «είμαστε σε επαγρύπνηση», δήλωσε.
Νοσοκομεία αναφοράς για την Κρήτη ορίστηκαν το ΠΑΓΝΗ και το ΓΝ Χανίων.
Υπάρχει επάρκεια σε εξοπλισμό και προσωπικό , σε όλα τα Νοσοκομεία, ενώ υγειονομικό υλικό έχει σταλθεί και στις πρωτοβάθμιες.
Με την εποπτεία και τον συντονισμό του υπουργείου Υγείας, όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση ,ενώ  κεντρικά, υπάρχει ενημέρωση  για τα δεδομένα , έτσι ´όπως  διαμορφώνονται συν τω  χρόνω και από την ευρωπαϊκή επιτροπή λοιμώξεων και από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.
Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Ελένη Μπορμπουδάκη και για την εποχική γρίπη, λέγοντας πως ακολουθεί μια αναμενόμενη πορεία, ίδια με την περυσινή, συστήνοντας σε όλους να ακολουθούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και τις οδηγίες των γιατρών.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm






Συνολικες προβολες σελιδας