Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Διεκδικούν τις «κομμένες» επιδοτήσεις οι αγρότες

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2020-02-05/heather-gill-VJa9L3ZVBIc-unsplash_copy.jpg“Στο τραπέζι” ξαναβάζει το ζήτημα των απλήρωτων παραγωγών της “φόρμας 6”, προκειμένου να ζητήσει και ο ίδιος - που είναι και προσωπικά παθόντας
- να πληρωθούν αναδρομικά τις επιδοτήσεις που τους “εξαφάνισαν” οι εκάστοτε αρμόδιοι κυβερνήσεων και ΟΠΕΚΕΠΕ, το μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιάννης Γλεντζάκης, όπως αποκάλυψε χθες στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”.
Ο Ρεθυμνιώτης συνεταιριστής ετοιμάζεται να φέρει το θέμα αυτό στη δεύτερη συνεδρίαση της νέας διοίκησης, που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, με πρόταση να γίνει η εξόφλησή τους από το Εθνικό Απόθεμα. Στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” μίλησε ακόμη για τις ενστάσεις των παραγωγών ως προς την ένταξή τους στο Εθνικό Απόθεμα, αλλά και τις τεράστιες αδικίες κατά των ελαιοπαραγωγών και των αμπελουργών της Κρήτης, που έχουν χάσει από την υφιστάμενη ΚΑΠ πάνω από το 50% των επιδοτήσεων που έπαιρναν στη διάρκεια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου!
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την εκδίκαση των ενστάσεων για να πληρωθεί ο κόσμος που έχει μείνει έξω από το Εθνικό Απόθεμα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα δικαιωθεί, το μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Κρήτη λέει στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ότι «οι ενστάσεις είναι πολλών κατηγοριών. Δηλαδή, είναι άτομα που έχουν δηλώσει υπερβολικό αριθμό ζώων. Είναι άτομα που έχουν βάλει λάθος στοιχεία. Είναι άτομα που είναι μη επιλέξιμοι οι βοσκότοποί τους κ.λπ. Δηλαδή, είναι μερικών κατηγοριών ενστάσεις οι οποίες εξετάζονται και έχουν δοθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας»...
Μάλιστα, ο κ. Γλεντζάκης αποκάλυψε στην εφημερίδα μας χθες ότι μόνο στην Κρήτη οι ενστάσεις που εξετάζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχέση με το Εθνικό Απόθεμα δεν είναι απλά δεκάδες, αλλά εκατοντάδες, από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη.
«Θα επαναφέρω το ζήτημα»
Ο Γιάννης Γλεντζάκης στο σημείο αυτό αναφέρεται στην υπόθεση της “φόρμας 6” με ξεκάθαρο τρόπο: «Εγώ είμαι παθών σε αυτή τη “φόρμα 6”. Δηλαδή, είχα μεταβιβάσει τα δικαιώματα της γυναίκας μου και τα έχασα. Άρα το θέμα αυτό το ξέρω πάρα πολύ καλά. Μάλιστα, τα έχω πει και στον ίδιο τον Μητσοτάκη. Και θα σας πω κάτι: Όλα τα έχει βάλει στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Γιατί του μίλησα με στοχευμένο τρόπο. Μπορεί να μην έχω τα πτυχία που έχουν ορισμένοι, αλλά είμαι μια ζωή στο “πεζοδρόμιο”. Το λέω για άλλη μια φορά ότι η υπόθεση αυτή με τη φόρμα 6 ήταν μια μεγάλη αδικία. Όπως μεγάλη αδικία ήταν και το κόψιμο των νέων αγροτών το 2009 που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα των νέων αγροτών»...
«Μεγαλύτερη αδικία δεν έχει ξαναγίνει»
«Μπράβο τού κ. Γλεντζάκη που ετοιμάζεται να ξαναβάλει το ζήτημα αυτό στο τραπέζι των συζητήσεων. Εγώ από το 2013 μέχρι σήμερα έχω χάσει από 70.000 ευρώ μέχρι και 100.000 ευρώ», λέει στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, με αγανάκτηση και οργή, ο παραγωγός Γιώργος Στειακάκης, που είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων με πολύ μεγάλες περικοπές δικαιωμάτων λόγω της “φόρμας 6”.
Υπενθυμίζει ότι όσοι εντάχθηκαν στην κατηγορία αυτή, είδαν τις επιδοτήσεις που μετέφεραν στους συγγενείς τους να κάνουν “φτερά” λόγω χειρισμών των κυβερνήσεων από το 2009 και μετά. Ενώ οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης τεράστιες, αφού αυτή την αδικία δεν την αποκατέστησε.
«Όσοι συμμετείχαν σε αυτή την αδικία, λειτούργησαν ανέντιμα, κόβοντας πραγματικές επιδοτήσεις από ανθρώπους που παράγουν. Μακάρι σήμερα να μας ξαναδώσουν πίσω τα λεφτά που μας “έφαγαν” με αυτόν τον τρόπο, χωρίς ποτέ να προσπαθήσουν να μας τα επιστρέψουν», καταλήγει ο Γιώργος Στειακάκης.

Πηγή : Νέα Κρήτη



Συνολικες προβολες σελιδας