Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας στην περιοχή της Σητείας

Στις προσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σητείας για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας στην πόλη και στις Τοπικές Κοινότητες,
αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικός Μηχανικός κ. Γιάννης Παπαδάκης
«Πέραν των μεγάλων έργων και παρεμβάσεων που αποτελούν διαρκή προσπάθεια και στόχευση της Τεχνικής Υπηρεσίας και συνολικά της Δημοτικής Αρχής», όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, «σκοπός είναι και η υλοποίηση μικρότερων παρεμβάσεων και δράσεων με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας».

Στον Τρυπητό
«Στην κατεύθυνση αυτή», συνέχισε, «τις τελευταίες ημέρες υλοποιήθηκαν και συνεχίζονται διάφορες παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων στον παραλιακό δρόμο της Σητείας σε σημείο στην περιοχή του Τρυπητού. Τα μεγάλα έργα είναι προφανώς ουσιαστικά, όμως ουσιαστικά είναι κι αυτά της καθημερινότητας του πολίτη και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που είναι άμεσα τα αποτελέσματα.
Στον Τρυπητό προχωρήσαμε σε παρέμβαση στον τοιχίο όπου συνεχώς πέφτουν πέτρες στο έρεισμα του οδοστρώματος στην στροφή. Λόγω του κινδύνου που δημιουργούσαν οι πέτρες στο οδόστρωμα συχνά, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Προχωρήσαμε σε εκσκαφή του πρανούς, κάθετη πιο μέσα από το τοιχίο αντιστήριξης, περίπου ένα μέτρο -κλίση ένα προς ένα– ώστε να καταστεί δυνατή, εάν υπάρξει, ολίσθηση του πρανούς στην εσωτερική πλευρά του τοιχίου αντιστήριξης κι όχι μέσα στο έρεισμα του δρόμου και κατ’ επέκταση μέσα στο δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ασφάλεια ενώ “ανοίγει” και η στροφή».

Οι πεζούλες
Επίσης η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε παρέμβαση στην είσοδο της πόλης, στην περιοχή κοντά στο γήπεδο, στην απότομη ανηφόρα.
«Εκεί», όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, «είχαν εκφραστεί παράπονα αλλά και καταγγελίες από ιδιοκτήτες για το γεγονός ότι τα νερά του δρόμου κατεβαίνουν από το πρανές και καταλήγουν μέσα στις αυλές των οικιών. Κάναμε μία επέμβαση στο χωμάτινο πρανές μεταξύ των δύο δρόμων -της ανισοσταθμίας- να το χωρίσουμε σε δύο παγκίνες -πεζούλες- που σημαίνει ότι τα νερά και τα χώματα θα πέφτουν στην πρώτη και δεν θα συνεχίζουν.
Αυτό το εγκιβωτίζουμε στη βάση του από κάτω οδοστρώματος με ένα τοιχίο ύψους περίπου 50 πόντων για να την αποφυγή χώματος με νερό προς το οδόστρωμα. Θα ολοκληρωθεί και θα οριοθετηθεί έτσι το πρανές του δρόμου, ώστε να είναι αντιληπτό πού είναι το οδόστρωμα και πού το πρανές».

Στον Πετρά
«Η προσπάθεια υλοποίησης μικρών παρεμβάσεων», τόνισε ο κ. Παπαδάκης, «θα συνεχιστεί. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται άμεσα διευθέτηση στο σημείο των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται στην είσοδο του οικισμού του Πετρά.
Πέραν του οπτικού ζητήματος, είναι και το ζήτημα με το πρανές όπου πάλι πέτρες και χώματα πέφτουν μέσα στο οδόστρωμα του επαρχιακού δρόμου Σητείας -Παλαικάστρου, εκεί που βρίσκονται οι κάδοι καθώς και οι κάδοι στην πορεία του οδοστρώματος.
Πρέπει λοιπόν να εγκιβωτιστούν πιο εσωτερικά οι κάδοι σε μία κατασκευή που θα τους περικλείει ώστε να μην κινδυνεύουν να καταλήξουν με έναν δυνατό αέρα στη μέση του οδοστρώματος του επαρχιακού δρόμου.
Θα κάνουμε παράλληλα και ένα “χαμηλό καθιστικό”, αφού κάνουμε μία εσοχή στο οδόστρωμα, για να ομορφύνει η εικόνα της εισόδου του Πετρά στον παραλιακό».

Η αγροτική οδοποιία
«Οι προαναφερθείσες ή άλλες μικρές παρεμβάσεις δεν συνδέονται με την αγροτική οδοποιία προφανώς. Δεν μιλάμε για αγροτική οδοποιία. Αυτό έχει δρομολογηθεί. Στις τοπικές κοινότητες οι Πρόεδροι έχουν στη διάθεσή τους μηχανήματα και μπορούν να ολοκληρώσουν διανοίξεις που έχουν μείνει.
Δε μιλάμε για συντηρήσεις, διότι δεν γίνεται αυτή τη στιγμή μέσα στη λάσπη να κάνουμε, εκτός βέβαια κι αν είναι επικίνδυνο σημείο.
Συντηρήσεις θα κάνουμε από τον Μάρτιο και μετά και αισιοδοξώ να έχουμε μέχρι τότε και βοηθό εργοδηγό, που θα αναλάβει αυτοψίες και συντονισμό, ώστε να ενισχυθεί το έργο της υπηρεσίας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης.

Πηγή : Ανατολή




Συνολικες προβολες σελιδας