Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Σώθηκε 35χρονος στον Κουτσουρά με τη βοήθεια απινιδωτή

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/apinidotis-1_radiolasithi.gr_-750x375.jpgΆμεσες και αποτελεσματικές ήταν οι ενέργειες του γιατρού κυρίου Μαργετάκη Μανώλη για την ζωή ενός 35χρονου άνδρα, με κοιλιακή ταχυκαρδία, αφού σύμφωνα με τον γιατρό η ζωή του διέτρεχε άμεσο κίνδυνο γιατί έχριζε απινίδωσης.


Το περιστατικό συνέβη στο ιατρείο που διατηρεί ο κύριος Μαργετάκης στον Κουτσουρά, σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου.
Ο Γιατρός αφού ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ζήτησε στη συνέχεια από μέλος της ΕΔΕΑΚ να του φέρουν τον διαθέσιμο απινιδωτή που υπήρχε σε βενζινάδικο της περιοχής, όπως και έγινε άμεσα. Μετά την επιτυχημένη ανάταξη ο 35χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε συνοδεία γιατρού στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Να τονίσουμε εδώ ότι πριν 2 χρόνια ξεκίνησαν οι προσπάθειες από μέλη της ΕΔΕΑΚ που μένουν στον Μακρύ Γιαλό, να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής για να αγοραστεί ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, συγκεντρώνοντας χρήματα από δωρεές των κατοίκων της περιοχής του Μακρύ Γιαλού, έτσι ώστε αν χρειασθεί, να είναι προσβάσιμος σε όλους που ξέρουν πώς να τον χρησιμοποιούν.
Η ΕΔΕΑΚ έχει παραχωρήσει και τον ανάλογο εξοπλισμό ( σανίδα ακινητοποίησης, φορείο, οξυγόνο, φαρμακείο) κ.α, στα μέλη της που μένουν στον Μακρύ Γιαλό έτσι ώστε αν ζητηθεί η βοήθεια μας από κάποιο φορέα, να υπάρξει άμεση ανταπόκριση.
Έτσι λοιπόν σήμερα σώθηκε η ζωή ενός νέου ανθρώπου χάρη στην γνώση του γιατρού αλλά και του απινιδωτή που υπήρχε.
Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας