Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

«Σε ετοιμότητα οι μονάδες υγείας της Κρήτης για τον κορωνοϊό»

Παράδοση - παραλαβή στη ΔΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη
Ψυχραιμία κι ετοιμότητα στο σχεδιασμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων του κορωνοϊού στο νησί, όπως λέει στον 98.4 η Διοικήτρια της Ελένη Μπορμπουδάκη.


Με βάση το πλάνο που έχει αναπτυχθεί, η Κρήτη διαθέτει εξοπλισμό κι υγειονομικό υλικό παράλληλα με το προσωπικό που έχει αποκτήσει τη γνώση τόσο της θεραπείας όσο και της αποτροπής εξάπλωσης του ιού.
Το ΠαΓΝΗ διαθέτει 1α θάλαμο αρνητικής πίεσης, 4εις απομόνωσης στη ΜΕΘ παράλληλα με 2 εφεδρικούς, καθώς είναι νοσοκομείο αναφοράς.
Το νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» θα μπορεί αν παραστεί ανάγκη να αναπτύξει θαλάμους απομόνωσης.
Παράλληλα όπως αναφέρει η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ , όλες οι μονάδες υγείας στο νησί , όπως κι οι Διοικήσεις στις πύλες εισόδου του νησιού – λιμάνια, αεροδρόμια - γνωρίζουν πώς να κινηθούν αν βρεθούν απέναντι σε τέτοια κατάσταση.

Αναφορικά με τον ιό της γρίπης η Ε. Μπορμπουδάκη λέει ότι αυτή την ώρα στην Κρήτη τέσσερεις άνθρωποι νοσηλεύονται στις Εντατικές Μονάδες  Ηρακλείου και Ρεθύμνου, με την κατάσταση της υγείας του να εξελίσσεται ομαλά. Επισήμανε επίσης την ανάγκη εμβολιασμού ακόμα και σήμερα όλων μας καθώς διανύουμε την κρίσιμη περίοδο έξαρσης της γρίπης.





Πηγή : Νέα Κρήτη





Συνολικες προβολες σελιδας