Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ελένη Μπορμπουδάκη: Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια απαξίωσης του Νοσοκομείου Σητείας

BORBOYDAKH-ELENH
Δεν έχω κανένα αίτημα στο γραφείο μου είτε από το Νοσοκομείο, είτε από το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου που δεν έχει προχωρήσει, σχολιάζει η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη, που αρνείται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία  για προσπάθεια  «απαξίωσης» του ΓΝΣ.


Με την διοικήτρια επικοινωνήσαμε μετά τις δηλώσεις που έκανε για το Νοσοκομείο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του ιδρύματος  Μ. Παπανικολάου που συμπεριέλαβε  την ΥΠΕ Κρήτης στις αναφορές του για ανισομερή μεταχείριση στα Νοσοκομεία Λασιθίου , αδράνεια και «ισοπέδωση».
Η κυρία Μπορμπουδάκη, εμφανίζεται ξαφνιασμένη  και αιφνιδιασμένη  από την τοποθέτηση του κ. Παπανικολάου, με τον οποίο, κατόπιν πρωτοβουλίας  του, είχε τηλεφωνική επικοινωνία  μόλις την περασμένη εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη Μπορμπουδάκη διευκρινίζει :
  • Δεν υπάρχει κενό στην διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο αναπληρωτής διοικητής Μ. Μιχελάκης ασκεί κανονικά (μέχρι σήμερα) τα καθήκοντα του, ενώ ο διοικητής  του Νοσοκομείου Λασιθίου, στο οποίο υπάγονται όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Λασιθίου(και της Σητείας, επομένως), ο Μ. Ανδρεαδάκης ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν από λίγες μέρες.
  • Σε εκκρεμότητα βρίσκονται τα ΦΕΚ διορισμών διοικητών σε κάποια νοσοκομεία, αυτό δεν συνδέεται με προσπάθεια απαξίωσης. Υπάρχουν λόγοι «τεχνικοί».
Η καθυστέρηση, συγκεκριμένα για το ΓΝΣ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οφείλεται αυστηρά σε σοβαρούς προσωπικούς λόγους της κυρίας Δαρατσιανού.
  • Στο Νοσοκομείο Σητείας έχουν δοθεί παραπάνω θέσεις στην προκήρυξη που αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. «Ανοίγουμε το επικουρικό για καρδιολόγο», πρόσθεσε η κυρία Μπορμπουδάκη.
  • Δόθηκε επιπλέον χρηματοδότηση από αυτήν που είχε ζητήσει το νοσοκομείο, στις πιστώσεις του Δεκεμβρίου του 2019, για την κατάληψη των άμεσων αναγκών, «μάλιστα, μας ευχαρίστησε δημόσια ο κ. Μιχελάκης», σημείωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
Η  Ελένη Μπορμπουδάκη, που έχει ζήσει και εργαστεί στη Σητεία, σημειώνει πως γνωρίζει καλά την περιοχή και πως “από τη πρώτη στιγμή στηρίξαμε το Νοσοκομείο”.

Τέλος και τυπικά για τον Μ. Μιχελάκη από τη διοίκηση  του Νοσοκομείου



Ανακοινώθηκε σήμερα στον Μανώλη Μιχελάκη η «διαγραφή» του από το Νοσοκομείο Σητείας, μπαίνει έτσι και τυπικά τέλος στην θητεία του ως υποδιοικητή του ΓΝΣ και επιστρέφει στις προηγούμενες ιδιότητες και δραστηριότητες του. Το τέλος της καλής, κατά γενική ομολογία, θητείας του κ. Μιχελάκη, σηματοδοτεί και την αρχή της θητείας της νέας Υποδιοικήτριας Μαρίας Δαρατσιανού, που το ΦΕΚ διορισμού της αναμένεται τις επόμενες μέρες.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm



Συνολικες προβολες σελιδας