Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

«Κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα για το Νοσοκομείο Σητείας»(βιντεο)

DSC00008Η απουσία, μέχρι και σήμερα, ορισμού νέου διοικητή στο Νοσοκομείο Σητείας, που έχει μεν ανακοινωθεί (Μαρία Δαρατσιανού), αλλά δεν έχει ακόμα εκδοθεί ΦΕΚ ώστε να γίνει  η ορκωμοσία και ο διορισμός της, όπως έχει συμβεί όχι μόνο σε όλα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου, αλλά όλης της Κρήτης,
έδωσε το έναυσμα στον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Μ. Παπανικολάου για να περιγράψει μια εικόνα εγκατάλειψης από την κεντρική εξουσία και διοίκηση για το ΓΝ Σητείας.

Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο της  Σητείας  για τη στήριξη του στο Νοσοκομείο μέσα από τις προσφορές στο Σύλλογο, που τα τελευταία τρία χρόνια είναι 100 χιλιάδες ευρώ ανά έτος, όλα τα μέλη του Δ. Σ που ανέφερε ονομαστικά  έναν-έναν, το επιστημονικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό  του ΓΝΣ αλλά και την Περιφέρεια που πρόσφερε 10 χιλιάδες ευρώ ως συμβολή  στην ανακαίνιση της χειρουργικής κλινικής, έστρεψε τα βέλη του κατά της κεντρικής εξουσίας (στην περίπτωση μας, αρμόδιο είναι  το Υπουργείο Υγείας), αλλά και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια και την διοίκηση του Νοσοκομείου Λασιθίου (στον Αγιο Νικόλαο) που είναι η προισταμένη όλων  την Νοσοκομείων Λασιθίου.

Ευθύνες για την αντιμετώπιση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, ως  μια «τελευταία επιλογή», κάνοντας λόγο για αδράνεια και,σε βάρος τη Σητείας,  ανισότητα ανάμεσα
στα Νοσοκομεία Λασιθίου.

Πιο συγκεκριμένα, δυο ήταν τα θέματα που εστίασε:

  •  «Κενό διοίκησης», λόγω της μη ορκωμοσίας και διορισμού της  νέας διοικήτριας.
Παρόλο που ο απερχόμενος  διοικητής Μ.Μιχελάκης, εκτελεί τα καθήκοντα του, ο Μ. Παπανικολάου μίλησε για «κενό» που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο νοσοκομείο , που εξακολουθεί να λειτουργεί χάρη στην ευαισθησία των ανθρώπων του.
Ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός μη ύπαρξης διοίκησης σε έναν χώρο. που προσφέρει δουλειά σε περίπου εκατόν ενενήντα άτομα.
Πρότεινε μάλιστα , να εκτελεί καθήκοντα προσωρινής διοίκησης ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου.
Η άλλη επιλογή, της ανάληψης προσωρινών καθηκόντων διοίκησης από το διοικητή του Νοσοκομείου Λασιθίου κ, Ανδρεαδάκη, επίσης δεν τελεσφόρησε, αφού επικαλέστηκε άγνοια πραγμάτων καταστάσεων.
Για την  ανακοινωθείσα νέα διοικήτρια Μαρία Δαρατσιανού, ανάφερε, πως σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει, αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας, της ευχήθηκε να τα ξεπεράσει, «αλλά εμείς δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς στην αναμονή»,τόνισε. Σύμφωνα με τον  ίδιο  το κενό στη διοίκηση υπάρχει από τότε που ανέλαβε η ΝΔ. «Η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα»,είπε.

  • Η υποστελέχωση, το κτήριο η συντήρηση του  και ο νοσοκομειακός εξοπλισμός  ήταν η άλλη ομάδα θεμάτων   που έδωσε βάρος ο πρόεδρος του συλλόγου.
Τα δομικά στοιχεία του νοσοκομείου δοκιμάζονται , και όπως είπε, για παράδειγμα μια βροχερή μέρα γεμίζει το νοσοκομείο κουβάδες, που μαζεύουν το νερό που μπαίνει από τις ταράτσες .
Για τη συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση, υπήρξε επικοινωνία με  την διοικήτρια τη 7ης ΥΠΕ Λένα  Μπορμουδάκη, η οποία ζήτησε μελέτη. Υπάρχει μελέτη, είπε ο Μ. Παπανικολάου , από το 2016, που θα πρέπει να επικαιροποιηθεί . Εκεί πάνω, περιέγραψε έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό, που οδηγεί στο να μην γίνεται τελικά τίποτα.
«Αν θέλουν να ισοπεδώσουν το νοσοκομείο, ας μας το πούνε, να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο του και εμείς θα συνεχίζουμε να βάζουμε πλάτη», είπε.
Στα θέματα εξοπλισμού και αναγκών του νοσοκομείου, ο σύλλογος προσπαθεί να καλύψει κάθε κενό , που δημιουργείται από την έλλειψη ευαισθησίας «κεντρικά».
Για παράδειγμα, αυτήν την εβδομάδα θα γίνει η αγορά των νέων φώτων για το χειρουργείο,, που λειτουργούσε με….βοηθητικό φακό!  Το αίτημα των ίδιων των χειρούργων, ικανοποιείται. Εχει γίνει έρευνα αγοράς και για άλλο αίτημα των γιατρών, ένα αναπνευστικό μηχάνημα .
Αναφορά έκανε στην έλλειψη γυναικολόγου και στη συνεχιζόμενη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, αφού δεν έχει γίνει ακόμα πρόσληψη ακτινοδιαγνώστη .
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ





 Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας