Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Σε τροχιά υλοποίησης το Αστεροσχολείο-Πλανητάριο στη Σητεία

Εγκρίθηκε  η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του Αστεροσχολείου –Πλανηταρίου του Γεωπάρκου Σητείας με την οποία ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες  η υλοποίηση του έργου το οποίο αναμένεται  ότι θα ολοκληρωθεί το 2021 .

Πρόκειται για ένα  έργο που «υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία» σε ότι αφορά την χωροθέτησή του και  κινδύνευσε να χαθεί  για την περιοχή. Τελικά, όπως όλα δείχνουν ο κίνδυνος απένταξης απομακρύνθηκε και η δομή θα φιλοξενηθεί στη Συκιά.
Αφορά την δημιουργία ενός Πλανηταρίου περίπου 50 θέσεων με βοηθητικούς  χώρους, θέατρο, αίθουσα συνεδριάσεων κλπ. όπου θα προβάλλονται ταινίες που έχουν σχέση με το πλανητικό μας σύστημα κι όχι μόνο, θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, μία υποδομή δηλαδή  που αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αστροτουρισμού στην περιοχή της Σητείας, στην περεταίρω ανάδειξη και διασύνδεση των Γεωπάρκων και των Αστεροσχολείων, με σημαντικά οφέλη συνολικά για την περιοχή –αύξηση μεταξύ άλλων επισκεψιμότητας – και την τοπική κοινωνία.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή



Συνολικες προβολες σελιδας