Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Μ. Περάκης - Δεν κλείνει το Ωδείο, δεν θέλουμε να υφαρπάξουμε χρήματα των αθλητικών σωματείων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

DSC07667Παντελώς ψευδή, χαρακτηρίζει την «είδηση», όπως δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακή ιστοσελίδα περί «τέλους εποχής»για το Δημοτικό  Ωδείο , ο επικεφαλής του αρμόδιου για τη λειτουργία του ωδείου, Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτηξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ), Μιχάλης Περάκης, που επιπλέον καταγγέλλει σκοπιμότητες σε τέτοιου είδους fake news,από συγκεκριμένο μέσο, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση» και προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού  κλίματος.

Ο Μ. Περάκης , δεν αναφέρθηκε μόνο στο Ωδείο, στην συζήτηση που είχε στον STYLE100 με τον Κώστα Γραμμενίδη, αλλά απάντησε και σε μια ακόμα ανάρτηση από την ίδια σελίδα , που υποστήριζε πως ο Δήμος και ο ΔΟΚΑΣ ειδικότερα, βρήκαν λεφτά και θα τα πάρουν από τα αθλητικά σωματεία. Ηταν ένα καταγγελτικό σημείωμα, για μια κλειστή, όπως τόνισε  ο Μ.Περάκης, συνεδρίαση, για την οποία, προφανώς βρήκε «πηγή» η συντάκτης του, και προφανώς  μετέφερε τα της πηγής και μόνο.




  • Το Ωδείο

Για να διακοπεί η λειτουργία  του δημοτικού  ωδείου, θα πρέπει αν εμφανίζεται ανενεργό στις καταστάσεις-αναφορές του ΥΠΠΟ για δυο χρόνια. Κάτι τέτοιο, δεν συμβαίνει εδώ. Όμως:
Οι  εργασίες στο Πολύκεντρο, από τη αρχή της χρονιάς είχαν φέρει στην επιφάνεια το ζήτημα της στέγασης .
Η λύση της συστέγασης σε σχολική μονάδα, είχε απορριφθεί και από τους μαθητές και από το προσωπικό.
Ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικού Ωδείου, αποφάσισε την προσωρινή μεταφορά στο παλιό ωδείο, στο κτίριο της Αρκαδίου, έχοντας βρει σύμφωνους για αυτή τη λύση και το Δήμαρχο και  το. ΔΟΚΑΣ.
Ο Μ. Περάκης επανέλαβε πως όλες οι προσπάθειες γίνονται προς την κατεύθυνση της πλήρους ασφάλειας των παιδιών, επομένως, δεν θα μπορούσαν να στεγάζονται σε ένα εργοτάξιο με τις εργασίες σε εξέλιξη,αλλά και της νομιμότητας. Για το τελευταίο, έχει υπάρξει η έγκριση της προκήρυξης θέσης από τον ΑΣΕΠ, και τον Σεπτέμβριο,όλα θα λειτουργούν κανονικά στο Πολύκεντρο , με τον ΔΟΚΑΣ να έχει όλη την ευθύνη.
Όμως, και οι μαθητές που τώρα θα κάνουν μαθήματα στο κτήριο της Αρκαδίου, πάλι πτυχία από την ΔΟΚΑΣ θα πάρουν. Επομένως, δεν υπαρχει καμία «τομή» στη λειτουργία του Ωδείου, που συνεχίζει, έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά ανοιχτά θέματα, από τα οποία τα περισσότερα, φαίνεται πως οδηγούνται σε επίλυση. Ο Μ. Περάκης, τόνισε εμφατικά: «Την  πρώτη μέρα που θα ζητηθεί να κάνουμε κάτι παράνομο, έχουμε φύγει».


  • Το γήπεδο


Μια κλειστή συνεδρίαση έγινε στο γραφείο του δημάρχου, με τον ΔΟΚΑΣ και τα αθλητικά σωματεία που έχουν άμεση επαφή με το στάδιο Σητείας στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και στα θέματα αθλητισμού.
Τρία ήταν τα κυρίαρχα θέματα, από τα οποία δεν προκύπτει κανένα θέμα «αρπαγής» χρημάτων από σωματεία όπως η ΝΙΚΗ, όπως κατήγγειλε σε υπερβολικά ψηλούς τόνους,  δημοσίευμα .Είναι:
  • Τακτοποίηση αυθαιρεσιών, το γήπεδο θα έχει πλέον ιδιοκτησιακούς τίτλους ,θα μπορούν να γίνουν κτιριακές παρεμβάσεις και ο ΔΟΚΑΣ έτσι κινείται σύμφωνα με την αυστηρή οδηγία από το αρμόδιο υπουργείο για τη νομιμοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι τον Αύγουστο του 2020.
  • Νόμιμη λειτουργία του κυλικείου, δημιουργία χώρου για κοινό, (τραπέζια, καθίσματα αλλά και WC) .
Ο υπάλληλος που απασχολείται εκεί, δύο μέρες της βδομάδας έχει ρεπό. Το κυλικείο θα μπορούσε να παραμείνει ανοιχτό όλη την εβδομάδα, με την πρόσληψη ενός ακόμα ατόμου, που θα λύσει και το ζήτημα της ύπαρξης υπευθύνου ασφαλείας , όλες τις μέρες. Τυχόν έσοδα θα διατίθενται και πάλι για το γήπεδο.
Επί αυτού έγινε μια πρώτη συζήτησης αλλά το δημοτικό συμβούλιο είναι εκείνο που  θα πάρει τις αποφάσεις
  • Πρόσβαση του δημότη στο γήπεδο για άθληση, χωρίς την ομπρέλα σωματείου,κάτι αυτονόητο, όπως είπε ο κ. Περάκης.
Μίλησε για τσιφλίκια και δομές που έχουν παγιωθεί , όμως, «δεν αποφασίζουν τα ΜΜΕ και τα fake news», το δημοτικό συμβούλιο είναι εκείνο που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις



  • Το κολυμβητήριο

Στην λογική της λειτουργίας της δομής κινείται Δήμος και ΔΟΚΑΣ, όταν τρέξουν οι διαδικασίες και αποκτηθεί  το στέγαστρο. Ο Μ. Περάκης  αφού σημείωσε πως το κολυμβητήριο , «απαξιώθηκε και αφέθηκε στη φθορά του χρόνου επίτηδες», αναφέρθηκε στη ανάγκη να υπάρξουν εκείνοι οι εθελοντές που θα στηρίξουν τη δομή, ´ώστε  να μη  ξεκινήσει η λειτουργία, χωρίς δραστηριότητες και ενδιαφέρον από τους δημότες.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm




Συνολικες προβολες σελιδας