Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Οριζόντιες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

ds_logo
Κατά πλειοψηφία “πέρασε” η πρόταση του πρόεδρου  της Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης Αποχευτευσης (ΔΕΥΑΣ)  Στ. Συλλιγαρδάκη για οριζόντια αύξηση στα τιμολόγια, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να τάσσεται κατά και να υιοθετεί την πρόταση του Ν. Κουρουπάκη για βελτιώσεις στην πρόταση και επανεξέταση του θέματος.

Το θ’εμα της ΔΕΥΑΣ κυριάρχησε στη συνεδρίαση που ασχολήθηκε με το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του δήμου για το 2020 και την έγκριση του προυπολογισμού για το ίδιο έτος.
Η εισήγηση του πρόεδρου της ΔΕΥΑΣ  Στ. Συλλιγαρδάκη και του γενικού διευθυντή Μ. Ψωμαδάκη που τελικά υπερψηφίστηκε, προβλέπει αύξηση στα δημοτικά τέλη ανά υδρόμετρα της τάξης του 1,5 ευρω το μήνα (με αναδρομική ισχύ)για όλους τους καταναλωτές χωρίς καμία διάκριση .
Μάλιστα, για αυτήν την ενιαία τιμολογιακή πολιτική που δεν κάνει διακρίσεις για ευπαθείς ομάδες ή απομακρυσμένα χωριά και άλλες κατηγορείες έγινε επίκληση της σχετικής οδηγίας από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων.
Αύξηση προβλέπεται όμως και στα τέλη επανασύνδεσης.
Ο δήμαρχος Γ. Ζερβάκης σημείωσε την αναγκαιότητα να λειτουργεί η ΔΕΥΑΣ, ενώ υπερασπίστηκε την πρόταση της πλειοψηφίας λέγοντας πω δεν υπάρχουν περιθώρια να εξεταστεί κάτι άλλο, άφησε όμως ένα ανοιχτό “παράθυρο” για αλλαγές, “του χρόνου, αν μπορούμε”. Έθεσε και το θέμα ισότιμης μεταχείρισης όλων των πολιτών, λέγοντας πως ο Δήμος είναι ενιαίος και αδιαίρετος και “δεν πρέπει να χαϊδεύουμε αυτιά” προσθέτοντας πως πρέπει να επιμεριστούν σε όλους αρμοδιότητες, υποχρεώσεις και δικαιώματα.
Εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Νίκος Μεραμβελιωτάκης συγχάρηκα τον (παρόντα) Λεωνίδα Τερζή για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει ως διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας δηλώνοντας πως το Δ.Σ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για να αναβαθμιστεί το ίδρυμα και να εκσυγχρονιστεί, δίνοντας εύσημα και στο Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου για το έργο που κάνει.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας