Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Σαν τους Καλικάτζαρους της Σητείας, δεν έχει….(βίντεο)

DSC08473Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ΚαλικατζαRUN από τις 6μμ στην κεντρική πλατεία

Για ποια κανονικότητα μιλάνε κάποιοι , όταν είναι φανερό πως κάτι τρέχει εδώ και μαζί με αυτό το κάτι, τρέχουν και κάποιοι.
Περίεργοι, παράξενοι, μουτζουρωμένο με  χρώμα, μεγάλοι,
«ομορφάσχημα» πλάσματα που έχουν μπροστά τους μια ολόκληρη πόλη για να την πειράξουν και να την διασκεδάσουν.
Αυτοί είναι οι κάποιοι που ζουν ανάμεσα μας αυτές τις μέρες  και είναι οι Καλικάντζαροι, με την υπογραφή πολλών φορέων  και τη σφραγίδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής που μαζί με τον Κήπο Αληθινών Ευχών, τη στήριξη του δήμου, του ΔΟΚΑΣ, της τοπικής κοινότητας, ετοίμασαν, για τετάρτη χρονιά το «ΚαλικατζαRUN», που θα απολαύσουμε τη Δευτέρα από τις 6μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα έχει και καλλιστεία. Καλικάτζαρων….
Το «κάτι», που αναφέραμε, είναι πολύ σπουδαίο. Η προσφορά. Προσφορά συνολικά στην πόλη που με αυτές τις εθελοντικές πρωτοβουλίες βρήκε διάθεση για να γιορτάσει και φέτος, παρά τα προβλήματα. Προσφορά και στοχευμένη όμως, αφού οι δράσεις έχουν στόχο την στήριξη των δυο κοινωνικών παντοπωλείων της Σητείας.
Η συμμετοχή, για πρώτη φορά, του Νοσοκομείου Σητείας και ειδικότερα της Παιδιατρικής Κλινικής του ιδρύματος, δίνει στο εγχείρημα ακόμα μεγαλύτερο επιχείρημα για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία διασκέδασης, αφού τα παιδιά, όλα τα παιδιά που μπορούν και θέλουν, καλούνται να ξεσκονίσουν, να περιποιηθούν ένα παιχνίδι τους που το έχουν παρατημένο και να το προσφέρουν σε παιδιά που δεν μπορούν, αλλά θέλουν. Θέλουν  τη γεύση  της χαράς από την έκπληξη του χριστουγεννιάτικου δώρου.
Η Βέρα Περράκη και η Πόπη Αυγουστάκη από τον  Σύλλογο των Φίλων Μουσικής Σητείας μαζί με τον παιδίατρο Γιάννη Κατσαράκη, έφεραν, με την παρουσία τους σήμερα στον STYLE 100 και στην εκπομπή του Κώστα Γραμμενίδη  «Με το νι και με το σίγμα», την γιορταστική ατμόσφαιρα και μαζί παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις του ΚαλικατζαRUN της Δευτέρας (ολόκληρη η συζήτηση στο βίντεο).
Την ιδιαίτερη ευαισθησία των γιατρών της πόλης, σημείωση η Βέρα Περράκη, τονίζοντας  πως πρώτη φορά ένα δημόσιο νοσοκομείο προσφέρει στα κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης. Απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα για συμμετοχή σε όλα τα παιδιά, που ,όπως είπε, δεν θα πρέπει να αγχωθούν με το θέμα της αμφίεσης τους σε καλικάντζαρους. Ας αυτοσχεδιάζουμε, είναι  η προτροπή της. (Αυτό που ΔΕΝ είπε, κι αυτό δείχνει κάτι, είναι πως η όλη ιδέα, ξεκίνησε από την ίδια και ευτυχώς βρήκε καλούς και πολλούς συμπαραστάτες για να γίνει πράξη η φαντασία….)
Δεν θα γίνε κάποιο αγώνισμα, αλλά ένας περίπατος με περιπαικτική διάθεση από τους καλικάτζαρους στην πόλη, διευκρίνισε η Πόπη Αυγουστάκη. Οι καλικάτζαροι θα εισβάλλουν τα μαγαζιά, θα κάνουν χαμό και σαματά και ο μόνος τρόπος για να αποχωρήσουν (και να πάνε αλλού, για να κάνουν τα ίδια), είναι να τους δώσει ο ιδιοκτήτης  ένα ευρώ. Μόνο ένα ευρώ. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις προσφορές  θα διατεθεί για τη στήριξη των δυο παντοπωλείων.
Η ερώτηση που γίνεται  στα παιδιά που επισκέπτονται  για διάφορους λόγους την παιδιατρική  κλινική του νοσοκομείου, είναι, «θέλετε να γίνετε τα καλά καλικαντζαράκια;», είπε ο Γιάννης Κατσαράκης περιγράφοντας  την πρωτοβουλία  συλλογής δίωρων για παιδιά. Περνάμε το μήνυμα της προσφοράς στα παιδιά, σημείωσε και «αυτό πρέπει να είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων». Είμαστε κοντά στα παιδιά, αγαπούμε τα παιδιά, πρόσθεσε σχετικά με τη συμμετοχή του νοσοκομείου στην εκδήλωση και περιέγραψε κι άλλες δράσεις της κλινικής που γίνονται για τους μικρούς ασθενείς και τους επισκέπτες τους.

Έκπληξη στην συζήτηση, η τηλεφωνική παρέμβαση της διευθύντριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης  Ελένης  Μπορμπουδάκη(κάτι ήξερε για την έκπληξη αυτή η κ, Περράκη), που εξέφρασε τη στήριξη της ΥΠΕ στην πρωτοβουλία αλλά και την αγάπη της για έναν τόπο που ξέρει πολύ καλά, και ίσως επισκεφτεί και πάλι τη Δευτέρα για να βρεθεί στην εκδήλωση.  Ανοιχτό το θέμα, διότι υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις.
Καίρια, όπως έχει δείξει πως είναι, η κυρία Μπορμπουδάκη «κτύπησε στόχο», λέγοντας πως η υγεία είναι και πολιτισμός και η ψυχική υγεία είναι πάνω απ όλα:
«Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε και στον εαυτό μας και στους άλλους την ευκαιρία να ζήσουμε το όνειρο».

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας