Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Τοποθετήσεις ΛΑΣΥ Σητείας στις δύο συνεδριάσεις του Δημοτ.Συμβ. 4.12.19

Λαϊκή-ΣυσπείρωσηΕκτός Ημερησίας
          -Για μεταβολή-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Α’θμιας & Β’θμιας
ΥΠΕΡ στο να μην γίνουν αλλαγές όμως να ζητήσουμε να μην ξανάερθει αυτό το έγγραφο, να μην επανέρχονται συνεχώς


Εντός Ημερησίας
          1)Έγκριση τιμολογιακής πολιτικής Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για το έτος 2020
Εμείς ήδη από την εκλογή του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ τονίσαμε ότι είναι επιχείρηση που γενικότερα υπηρετεί  την προώθηση  της  εμπορευματοποίησης-ανταπόδοσης, της επιχειρηματικότητας και την  διευκόλυνση του κεφαλαίου στον τομέα αυτό.
Η ΔΕΥΑΣ όπως και ο Δήμος εναρμονίζονται με ένα νομικό πλαίσιο που έχει ξεκάθαρη πολιτική στόχευση, την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης μέσω της  εμπορευματοποίησης ενός κοινωνικού αγαθού όπως το νερό.
Η εισήγηση προβλέπει αύξηση στο πάγιο, δηλαδή ότι πιο άδικο για  την πλειοψηφία των χρηστών, δηλαδή τα λαϊκά στρώματα του Δήμου. Μιλάμε για αύξηση 18 € το έτος, ενώ η τήρηση της ίδια τιμολογιακής πολιτικής είναι αύξηση της δαπάνης για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και το λαό συνολικότερα αφού το εισόδημα τους(απόλυτα και σχετικά) μειώνεται συνεχώς. Η εισπρακτική επιτυχία σας και ο εκβιασμός που φέρνεται (με τις αυξήσεις στα τέλη επανασύνδεσης και διακοπής) είναι εφιάλτης για τους πολλούς.
Εμείς είχαμε καταψηφίσει την προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική αφού διατηρούσε το νερό ένα πανάκριβο εμπόρευμα χωρίς να παίρνει υπόψιν τις λαϊκές ανάγκες ενώ από την άλλη ελάφρυνε  τις τουριστικές μονάδες και βιομηχανίες που βγάζουν κέρδος από την χρησιμοποίηση του. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια διάκριση υπερ του κεφαλαίου και κατά των εργαζομένων. Θα καταψηφίσουμε την εισήγηση από την στιγμή μάλιστα που έχει μεταβολές εις βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας. Δεν διαφωνούμε στις διακρίσεις, μπορείτε να χαρατσώσετε και να αυξήσετε τα πάγια και την κατανάλωση για τα ξενοδοχεία, τις πολυτελείς βίλες, τα εργοστάσια, τις τράπεζες. Διεκδικήστε χρηματοδότηση προβάλλοντας αυτή την λογική, εκεί θα μας έχετε συμμάχους και εμάς και το Σητειακό λαό. Βέβαια εμείς αυταπάτες δεν έχουμε και για αυτό καλούμε το λαό να σας πολεμήσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.
          2) ΥΠΕΡ    3) ΥΠΕΡ    4) ΥΠΕΡ    5) ΥΠΕΡ    6) ΥΠΕΡ
          7) ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ -Ψηφίζω την Αναβολή γιατί μπήκαν ζητήματα από μέλη της επιτροπής παραλαβής χρήσης των οργάνων παιδικής χαράς όπως και από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, άρα έχω σοβαρές επιφυλάξεις αφού πλευρές του έργου δεν εκτελέστηκαν σωστά.
          8) ΥΠΕΡ    9) ΥΠΕΡ    10) ΥΠΕΡ  11) ΥΠΕΡ
          12) ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ -Προτείναμε να φροντίσει η δημοτική αρχή τη δημιουργία χώρων στάθμευσης στο χωριό και άμεσα να καλέσει τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας και όλους τους κατοίκους της οδού(ανάμεσα τους τον κάτοικο που κάνει την αίτηση για την δημιουργία πεζοδρομίου) ώστε να βρεθεί λύση ώστε οι πεζοί όλων των ηλικιών, τα ΑΜΕΑ, τα παιδιά και όλοι οι κάτοικοι να μπορούν με ασφάλεια και με ευκολία να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη οδό.
          13) ΥΠΕΡ  14) ΥΠΕΡ
          15)Τροποποίηση σύμβασης συνεργασίας με τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας.
Γράφει η εισήγηση:  Η εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας στο Δήμο Σητείας συμβάλει στην μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται στο ΧΥΤΑ Σητείας γεγονός το οποίο πέρα από τα άμεσα περιβαλλοντικά οφέλη, συνεπάγεται και μείωση της δαπάνης του Δήμου για την υγειονομική ταφή των αστικών αποβλήτων” το οποίο είναι σωστό. Σας ενημερώνω -αν δεν τον ξέρετε- ότι αυτή τη σιγμή το εργοστάσιο του ΚΔΑΥ που το λειτουργεί ο εργολάβος δεν κάνει ανακύκλωση.
Είναι ένα σύγχρονο κάτεργο με  τα εργατικά ατυχήματα να είναι καθημερινό φαινόμενο, μέτρα ασφαλείας δεν υπάρχουν παρόλες τις πιέσεις του σωματείου, τις εκθέσεις και επισημάνσεις από το ΣΕΠΕ. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με νέες απολύσεις ώστε ο εργολάβος να διευρύνει την κερδοφορία του. Επί της ουσίας έχουμε να κάνουμε με μία κακή-επίκινδυνη διατήρηση αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης του τομέα αυτού και πληρώνουμε για κάτι που δεν έχουμε.
Επομένως καλές οι συμβάσεις και το “σκεπτικό” αλλά αλλού είναι η ουσία, στο σκουπίδι εμπόρευμα με ότι αυτό συνεπάγεται που το ζούμε τώρα. Η θέση μας είναι να διεκδικηθεί κεντρικός κρατικός σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμάτων με σκοπό την ανακύκλωση, την αξιοποίηση των βέλτιστων επιστημονικών μεθόδων για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία των εργαζομένων κ.α. Σε αυτή τη φάση διεκδικούμε οι Δήμοι να αναλάβουν αυτή τη λειτουργία και να μην υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα με εργολάβους κτλ αφού αυτό αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη και κοστίζει ακριβά για τη λαϊκή τσέπη.
          16) ΥΠΕΡ  17) ΥΠΕΡ
          18)Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου, για τη σύσταση θέσης Γενικού Γραμματέα.
          Αυτή τη στιγμη ο Δήμος Σητείας έχει κενά σε όλο τον ΟΕΥ του, σε καίριες και βασικές θέσεις. Τις ελλείψεις αυτές τις βρίσκει απέναντι του ο Δημότης, ενώ οι εργαζόμενοι βγάζουν δουλειά για 2 και 3 υπαλλήλους. Επομένως αντί να διεκδικήσετε την κάλυψη αυτών των κενών ασχολούμαστε με τον συντονιστή αυτών των κενών.
Με αυτό το σκεπτικό διαφωνούμε με την εισήγηση για την σύσταση θέσης ΓΓ και προβάλλουμε την ανάγκη διεκδίκησης για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον υπάρχοντα ΟΕΥ, τροποποίηση του ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των Δημοτών, να μην στερείται ο λαός μας υπηρεσιών που τις χρειάζεται.
          19) ΥΠΕΡ
          20) Εμείς καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2019 ως αντιλαϊκό που δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, επομένως οι τροποποιησεις δεν αλλάζουν την ουσία του τροποποιημένου προϋπολογισμού ακόμα και όταν επιμέρους τροποποιήσεις αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αναγκαίες και συμφωνούμε με αυτές. Καταψηφίζουμε τον τροποποποιημένο προϋπολογισμό.
          21) ΥΠΕΡ  22) ΥΠΕΡ  23) ΥΠΕΡ
          24) ΚΑΤΑ – Εμείς δεν συμφωνούμε με την ύπαρξη της ΜΑΔΕΣ, έχουμε άλλη θέση που την αναπτύξαμε στην πρώτη συνεδρίαση που είχε θέμα την εκλογή αντιπροσώπων για την τακτική της ΓΣ.

Πηγή : Style 100fm


Συνολικες προβολες σελιδας