Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ: Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό θα μας βρει απέναντι!

Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό θα μας βρει απέναντι!
       
Η Ομάδα Γυναικών Σητείας (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες γυναίκες να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Δημοσίου,  το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 5:00 μμ στη Μαρίνα στον Άγιο  Νικόλαο.

       
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, με τη μετατροπή των συντάξεων αποκλειστικά σε ατομική υπόθεση των εργαζομένων. Προωθούν την ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι νέα πεδία κερδοφορίας.
       
Οι γυναίκες ήδη έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο των αντιασφαλιστικών  ανατροπών τα προηγούμενα χρόνια. Με πρόσχημα την “ισότητα των φύλων” καταργήθηκαν θετικές διατάξεις για τις γυναίκες, επιδεινώθηκε συνολικά η ζωή των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών. Αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταργήθηκε η 5ετης διαφορά στην ηλικία  συνταξιοδότησης  ανδρών – γυναικών.
       
Στο όνομα των “ίσων ευκαιριών” κυριαρχούν οι συμβάσεις της πιο άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων γυναικών, ενώ τα δικαιώματα μας στη σύνταξη, στην υγεία, στην πρόνοια, στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στην προστασία του γυναικείου οργανισμού, στην προστασία της μητρότητας συνδέονται άρρηκτα με τις εργασιακές σχέσεις.
Το χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση αποτελεί βασική παράμετρο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που βιώνουμε.
        
Εργαζόμενη, Νέα Μητέρα
Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να έχουμε όλες σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες και με σταθερό ωράριο, να παίρνουμε σύνταξη στα 55  και στα 50 οι εργαζόμενες στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, να καλύπτονται τα ασφαλιστικά ταμεία από το κράτος και την εργοδοσία, να έχουμε ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος.
       
 Γι αυτό δεν συμβιβαζόμαστε να δουλεύουμε για μισό μεροκάματο, να στερούμαστε μια σειρά επιδομάτων, όπως επίδομα γάμου, τοκετού, λοχείας, ασθένειας, ανεργίας.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
       
Η ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της, ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με του συνταξιούχους, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις και επιτροπές αγώνα των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου, τους αγροτικούς συλλόγους.  
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ( μέλος της ΟΓΕ)                  Σητεία 29 /11/2019

Πηγή : SitiaFm 95.5


Συνολικες προβολες σελιδας