Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Σητεία: Άκαρπη η συνάντηση με τον Υπουργό για τον Υβριδικό Σταθμό

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/aiolikoparko.jpg?mtime=20191108223743Στη συνεδρίαση της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ

Καλό το κλίμα,αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Περιβαλλοντος και της πενταμελούς επιτροπής απο τη Σητεία για τα αιολικά πάρκα, και αφού η υπουργική υπογραφή παραμένει (οπως ηταν και το αναμενόμενο), ο σχεδιασμός για προσφυγή στο ΣτΕ αναμένεται να επικυρωθεί επίσημα τη Δευτερα ,στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σητείας.
Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης υποδέχτηκε την επιτροπή ευγενικά και καλά προετοιμασμένος, όπως είπε ο Κ. Γιαννακοπουλος, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιτάνου.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας, ο δήμαρχος Γ. Ζερβακης, παρουσίασε τη θέση της Σητείας κατά του έργου και της διαφορετικής θέσης τη κοινωνίας για την ανάπτυξη της περιοχής.
Μαζι του, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ζάκρου Κ. Κεκερίδης , Καρυδιού Μ. Κοντός, Κατσιδωνίου Π. Λιλιμπάκης.
Παρών στη συναντηση ηταν και ο τοπικός βουλευτής και υπουργός Γ. Πλακιωτάκης και οι διευθυντές το γραφείου του υπουργού και του υφυπουργού.
Η θέση του υπουργείου είναι αμετακίνητη για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών παραγωγής ενέργειας, από τον υπουργό εγινε η προσπάθεια να πειστούν οι συνομιλητές του, που ομως αντέτειναν μεταξύ αλλων τον υπερκορεσμό της περιοχής σε ΑΠΕ, ενω παρουσίασαν και σειρα τεχνικών ζητημάτων και προβλημάτων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναυσμα για μεταστροφή του υπουργού.

Ο υπουργός αναφερθηκε επιπλέον σε συμβατικές υποχρεώσεις και της κυβέρνησης του,αλλά και της προηγούμενης,θέλοντας να δείξει πως υπαρχει συνέχεια στο θεμα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ο Κ, Χατζηδάκης έδειξε να κατανοεί την απόφαση του δήμου και των τοπικών κοινοτήτων για προσφυγή στο ΣτΕ, λέγοντας πως μια τέτοια κίνηση ειναι στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας κι αν το ΣτΕ αποφασίσει κατα της υπουργικής απόφασης, δεν θα είναι η πρωτη φορά…
Η επιτροπή, μετά απο όλα αυτά, προετιμάζεται και “οπλίζεται” και νομικά για την σύνταξη και κατάθεση της προσφυγής στο Συμβούλιο τη Επικράτειας.
Την Κυριακή πέραν της συνάντησης των παραγωγικών φορέων στις 11 πμ στο Ιτανος και της ανοιχτής ενημέρωσης -συγκέντρωσης στις 7μμ στο Sitia Beach, θα πραγματοποιηθεί και λαϊκή συνέλευση στις 5μμ στον Χανδρά.
Πηγή : Style 100Fm


 

Συνολικες προβολες σελιδας