Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Θ. Πατεράκης στον STYLE100: “Εμπάθεια και μικροψυχία προς το πρόσωπο μου για το δημαρχιακό Μέγαρο.” Εύσημα στον Μιχάλη Καρχιμάκη για τη συμβολή του στον τόπο

paterakisth2
Χωράνε σε μια ομόφωνη απόφαση,διαφωνίες; Ασφαλώς και χωρούν, όταν η απόφαση αφορά σε ένα σημαντικό έργο ,όπου άλλος είναι αυτός που πήρε την απόφαση για να γίνει,άλλος αυτός που το προχώρησε και ένας άλλος θα είναι αυτός που θα το κάνει πραγματικότητα. Σε ποιον “ανήκει” αυτό το έργο;

Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους υπόθεση της ανέγερσης του νέου δημαρχείου, που επανήλθε στην επικαιρότητα με την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου λήφθηκε η ομόφωνη απόφαση έγκρισης των όρων της δανειακής σύμβασης .
Η αναφορά του Νίκου Καραμανωλάκη όμως, μόνο στον Νίκο Κουρουπάκη και στην πρωτοβουλία που είχε πάρει ως δήμαρχος για το έργο και όχι στις ενέργειες που έγιναν στη συνέχεια από τον Θ. Πατεράκη, προκάλεσαν την αντίδραση του τελευταίου.
Μικροψυχία και εμπάθεια καταλόγισε στον Ν. Καραμανωλάκη ο τέως δήμαρχος. Οπως είπε στον STYLE 100, “ο κ. Κουρουπάκης είδε μπροστά, είδε ότι υπάρχει μια έλλειψη . Βέβαια η ετοιμασία δεν ήταν αρκετή. Αν δεν κάναμε πολλές προσπάθειες,αγώνα δρόμου, δεν θα καταφέρναμε αυτή τη στιγμή να δημοπρατούμε ένα δημαρχείο. Ευτυχώς που και ο νέος δήμαρχος κατάλαβε το λάθος του, που έλεγε προεκλογικά πως θα το ξανασκεφτούμε το δημαρχείο.
Κατάλαβε πως  δεν μπορεί να γίνει πουθενά αλλού το Δημαρχείο.
Το έργο, που ο προϋπολογισμός του φτάνει  4.7000.000 ευρω και η χρηματοδότηση γίνεται απ τον “Φιλόδημο”, που όπως είπε ο κ,Πατεράκης, αρχικά δεν περιλάμβανε προσκλήσεις για ανέγερση κτιρίων για δημαρχιακά μέγαρα αλλά μόνο μετατροπές. Έγιναν συντονισμένες πολιτικές παρεμβάσεις προς την τότε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με την υποστήριξη του τοπικού βουλευτή κ. Θραψανιώτη, για να συμπεριληφθεί τελικά η φράση “ανέγερση νέου δημαρχιακού μεγάρου”.
Από το χρηματοδοτικό εργαλείο του Φιλόδημου Δήμος Σητείας έχει συνολικά χρηματοδοτήσεις 11 εκατομμυρίων.
Ο κ.Πατεράκης διευκρίνισε πως δεν έχει πάρει ο Δήμος κάποιο δάνειο, αλλά η χρηματοδότηση για το δημαρχείο ,πληρώνεται από το ΥΠΕΣ, αρκεί να μην αλλάξει ο δεσμευτικός όρος γιατί αναφέρει αποκλειστικά και μόνο Δημαρχείο.
Αιχμές άφησε ο κ. Πατεράκης για την πριν από αυτόν δημοτική αρχή, όταν , όπως είπε ,υπάρχον χρηματοδοτήσεις για ανέγερση Δημαρχείων, αλλά ο Δήμος δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει κάποια, ενώ αναφέρθηκε  και στην οικοδομική άδεια που είχε βγει επί δημαρχίας Ν. Κουρουπάκη λέγοντας πως το κόστος της ήταν ψηλό, αλλά, “τότε οι μελέτες πληρώνονταν ακριβά”.
Ο κ. Πατεράκης έκανε αναλυτική αναδρομή στη ιστορία του έργου , τοποθετήθηκε και για τη χρησιμοποίηση του κτιρίου Έλενα, που πλέον έχει περάσει στο Δήμο Σητείας και η παράταξη του έχει έτοιμη πρόταση την οποία και θα παρουσιάσει στον Γ. Ζερβάκη. Τάχθηκε επιπλέον υπέρ του Ηλιοθερμικού σταθμού στον Αθερινόλακκο αναφέροντας αναλυτικά τα οικονομικά οφέλη,όπως προκύπτουν από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί και κάλεσε τη νέα δημοτική αρχή να πάρει καθαρή θέση υπέρ ή κατά .
Αξιοσημείωτο είναι πως ο Θοδωρής Πατεράκης, παίρνοντας τη “σκυτάλη ” ραδιοφωνικά από τον Μιχάλη Καρχιμάκη, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη συνεισφορά του τελευταίου στον τόπο, αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όπως είπε. Ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καθοριστική συμβολή του κ. Καρχιμάκη  στην  “μεγαλύτερη αναπτυξιακή προσπάθεια” με τη δημιουργία και λειτουργία του Αεροδρομίου, στις παρεμβάσεις του για τα αρδευτικά έργα, τα φράγματα, (Αη Γιάννη, Κουτσουράς , Λιθίνες, Χοχλακιές), τις παρεμβάσεις για δίκτυο υποδομών σε όλο το Νομό.

Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας