Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Μιχάλης Καρχιμάκης στον STYLE100: Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να δείχνει αλληλεγγύη, εμένα με άφησε μόνο….

karximakis980987Αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας ιστορικών στιγμών για το ΠΑΣΟΚ και για την Ελλάδα μαζί, ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι ένας γερός παίκτης  στο πολιτικό παιχνίδι,
που δεν φοβάται να συγκρουστεί όταν θεωρεί πως πρέπει ή να εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του για κεντρικές επιλογές, ακόμα κι αν αυτό του στοιχίσει.
Και του στοίχισε πολύ, με την τελευταία δικαστική περιπέτεια του, απ όπου βγήκε ομόφωνα αθώος από την κατηγορία για διαρροή κρατικών μυστικών ( υπόθεση “Πυθία”), να τον έχει φέρει αντιμέτωπο με ένα ολόκληρο πολιτικό οικονομικό σύστημα που θέλησε να τον περιθωριοποιήσει, ώστε να εξακολουθεί να λειτουργεί, όπως λέει ο ίδιος.
Χειμαρρώδης , όπως πάντα, μίλησε  για όλα στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, κάνοντας σαφή τη διαφοροποίηση του από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στην πολιτική που ακολούθησε στην προεκλογική περίοδο, χωρίς να θέτει ωστόσο ζήτημα ηγεσίας για το ΚΙΝΑΛ ( η θητεία της προέδρου δεν έχει λήξει ), ή του ΠΑΣΟΚ (η θητεία έχει λήξει, αλλά, όπως  λέει, υπάρχουν τα όργανα  του κινήματος που έχουν το λόγο ).
Ο κ. Καρχιμάκης  ξετύλιξε το μπερδεμένο κουβάρι της δικαστικής του  περιπέτειας (αναλυτικά στο ηχητικό ), χαρακτήρισε με βαρείς εκφράσεις τον κατήγορο του, ο οποίος , όπως είπε, είναι αντιμέτωπος με σωρεία βαριών αδικημάτων και έγινε το ” όργανο” κάποιων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που θέλησαν να σταματήσουν τις πολλές παρεμβάσεις του, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς κανένα εμπόδιο.
Στο διάστημα αυτής της περιπέτειας, είχε δίπλα του τη σύζυγο και τα παιδιά του, τους συγγενείς του,πολλούς φίλους και από το ΠΑΣΟΚ (Ρεππας, Νιωτης, Πετσάλνικος ), η ηγεσία του κινήματος όμως του “γύρισε την πλάτη “. Αλλά, “τους ευγνωμονώ”,λεει, “γιατί τα κατάφερα μόνος μου “.
Υπαρχει φυσικά πικρία, γιατί δεν υπήρξε καμία ένδειξη αλληλεγγύης, κάτι στο οποίο στέκεται ιδιαίτερα, ως στοιχείο που θα όφειλε να έχει ένα σοσιαλιστικό κόμμα.
“Αδικεί τον ίδιο τον εαυτό του”, σημειώνει , προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν έφυγε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στην περίοδο που ακολούθησε τον Γ. Παπανδρέου στο κόμμα του ” Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών “,λεει :
“Δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ! έφυγα από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που συντάχθηκε με συμφέροντα ,ξεπούλησε τον εαυτό του,υπονόμευσε τη διαδρομή του, ξεπούλησε σε επιχειρήσεις και δεν υπερασπίστηκε το έργο του. Η ψυχή μου και η συνείδηση μου είναι και ήταν ΠΑΣΟΚ”. Για τον Βενιζέλο θα προσθέσει μάλιστα πως “η συνεργασία του με τη δεξιά μας κατέστρεψε.”.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης έχει σαφή αντιδεξιά ρητορική, και στη ΝΔ, την περίοδο διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ρίχνει την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας, παραθέτοντας σειρα επιχειρημάτων και απαντώντας στις επικρίσεις που έχουν δεχτεί φράσεις όπως ” Τσοβόλα , δώστα ολα ” του Ανδρέα Παπανδρέου και “Λεφτά υπάρχουν ” του Γ. Παπανδρέου . Υπάρχει άλλη ερμηνεία και τη δίνει.
Στις τελευταίες εκλογές, ο Μ, Καρχιμάκης, υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στη Δυτική Αθήνα, δεν εξελέγη για διακόσιες ψήφους,. Ο ίδιος μιλά για πόλεμο που δέχτηκε και εδώ, από πολλά στελέχη, “βαρώνους”, κατονομάζοντας μάλιστα τον Απόστολο Κακλαμάνη.
Οσο για το εκλογικό αποτέλεσμα γιο το ΚΙΝΑΛ, δεν εμφανίζεται καθόλου ικανοποιημένος, σημειώνοντας πως το ποσοστό θα έπρεπε να κυμαίνεται περί το 12% και αποδίδει το περιορισμένο αριθμό ψηφοφόρων στην τακτική ολομέτωπη  επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο, και το “στοίχημα” της στρατηγικής του ήττας που επέλεξε το ΚΙΝΑΛ, αλλα και  το ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία με τη ΝΔ . Κάτι που απέτρεψε τους αντιδεξιούς ψηφοφόρους απο το να επιλέξουν ΚΙΝΑΛ και τους επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ.  Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να ανάλαβε πρωτοβουλίες, να ξαναμιλήσει για πράγματα που πονούν τους ανθρώπους, να είναι δίπλα στο δίκιο των πολλών. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής στάσης, τονίζει.
Όσον αφορά το Λασίθι, η σχέση είναι στενή, έντονη και συνεχής.
Ποτέ δεν έφυγα από το Λασίθι, λέει ο Μ. Καρχιμάκης, είναι σαν να είμαι υποψήφιος σε δυο τόπους, ο ένας με σταυρώνει, κι ο άλλος με αγαπάει. Δεκαέξι χρόνια με ψήφισαν οι άνθρωποι εκεί, μπορώ να τους γυρίσω τη πλάτη;

Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας