Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ο ηλιοθερμικός….ανέβασε τη θερμοκρασία στη Συνεδριαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ds_logo  Ο  ηλιοθερμικος σταθμός στον Αθερινολακο, στις Πλαγιές,μονοπώλησε τη χθεσινή συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου και προκάλεσε τις περισσότερες εντάσεις και αντεγκλήσεις, με την ολομέλεια να συμφωνεί τελικά στην σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που θα ασχοληθεί αποκλειστικα με θεματα ενέργειας. 

Παρόλο που στην ημερήσια διάταξη θεμα ηταν η αντικατάσταση των μελών της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης εκμίσθωσης για την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου,  πρόταση του δημάρχου  που τελικά εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία, το θεμα γενικεύτηκε με παρεμβάσεις απο ολες τις πλευρές.
Ο Ν. Κουρουπάκης καταλόγισε έλλειμμα στρατηγικού σχεδιασμού για την εργασιακή πολιτική του δήμου, τονίζοντας πως δεν πρεπει να μένει θεατής των ενεργειών των μεγάλων εταιριών, θέτοντας πρώτος ζήτημα ειδικής συνεδρίασης του δ.σ.  Συμφώνησε παντως πως τα μελη των επιτροπών πρεπει να αλλάζουν ,οταν αλλάζει και η δημοτική αρχή.
Αντίθετος στην αλλαγη των μελών της επιτροπής, ο Θ.Πατερακης τάχθηκε υπέρ τη εξάντλησης τη θητείας τους, ζητώντας παράλληλα απο το δήμαρχο να παρει σαφή θέση υπέρ ή κατα του έργου. Σε δεύτερη παρέμβαση του,ζήτησε να παραμείνουν στην επιτροπη δυο μελη που γνωρίζουν καλα το θεμα (Δρακάκης).
Ανοιχτά κατά του έργου ,ο Ν. Καραμανωλάκης είπε πως αυτη η επένδυση  δεν ευθυγραμμίζεται με το νέο χωροταξικο Κρήτης, δεν εχει γίνει διαβούλευση για το θεμα με την κοινωνία και ζήτησε αναβολή του θέματος.
Τη συνολική του διαφωνία  σε τέτοιου είδους επενδύσεις εξέφρασε ο Σιμος Συμεωνιδης.
Απο τη πλευρά του ο Γ. Ζερβάκης υπερασπίστηκε τη θέση του για αλλαγη των μελών,ενω για το ίδιο το έργο είπε πως υπαρχει σύμβαση που εχει υπογραφτεί με τον πλέον επίσημο τροπο, και ήδη έχουν ξεκινήσει και οι χωματουργικές εργασίες.
Σε μια μεγάλη συνεδριαση, υπήρξαν κι άλλες στιγμές έντασης, οταν για παράδειγμα τέθηκε το θεμα της καθυστέρησης πληρωμής των υπαλλήλων του ΔΟΚΑΣ απο τον Θ. Πατερακη, ή οταν ο ιδιος ζήτησε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης ενεργειών και ανταπόκρισης του δήμου σε προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Υπήρξαν ομως και ομόφωνες αποφάσεις π.χ. για την έγκριση των όρων του δανείου για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου, την παράταση συμβάσεων 52 εργαζομενων στο δήμο, την παράταση τη σύμβασης για τη πλύση και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων κ.α.
Ν.Ν

Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας