Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σητείας (Video - Εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σητείας στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του Τμήματος  Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ), στον Τρυπητό Σητείας.

Η τελετή έγινε παρουσία του Σεβασμοτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλου ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

 Πολύς ο κόσμος που παρέστη στην εκδήλωση, εκπρόσωποι της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, αρχών και σωμάτων ασφαλείας,φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν στην διάρκεια της εκδήλωσης ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης  κι ακολούθως οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων Νίκος Κουρουπάκης, Νίκος Καραμανωλάκης, Θοδωρής Πατεράκης, Σίμος Συμεωνίδης εστιάζοντας στην απαιτούμενη συνεργασία όλων.

Τον λόγο έλαβε τέλος ο νέος Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης , χειροκροτούμενος θερμά, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία και τις ευχές τους κάνοντας λόγο για μία διαφορετική, μεγάλη ημέρα «μια αλλαγή σελίδας στη ζωή μας που θα ανατρέψει την καθημερινότητα μας και θα καθορίσει την πορεία του τόπου για τα επόμενα χρόνια. Αντιλαμβανόμενοι και συναισθανόμενοι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, είμαστε προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του τόπου και τις ελπίδες και προσδοκίες όλων ανεξαιρέτως των Σητειακών» τόνισε ο κ. Ζερβάκης εστιάζοντας  στην αναγκαιότητα «Ενότητας , Συνεργασίας και Συστράτευσης όλων».
Στην τελετή συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της περιοχής του Δήμου Σητείας, οι Εφημέριοι της πόλεως και πολλών Ενοριών της περιοχής Σητείας.
Παρέστησαν ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Μ. Θραψανιώτης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης, Περιφ. Σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Η Κρήτη μπροστά» κ. Αλεξ. Μαρκογιαννάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο Διοικητής της 11ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου Προειδοποίησης (Μ.Σ.Ε.Π.) ΖήρουΑντισμήναρχος κ. Μάριος Σφενδουράκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας, Αστυνόμος Β΄ κ. Γεώργιος Μάλλιος, ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος κ. Ιωάννης Ψαράκης, οι πρώην Δήμαρχοι Σητείας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Αρχών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Βελτίωση της καθημερινότητας
Καθήκοντα Δημάρχου αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο κ. Γιώργος Ζερβάκης. Έχοντας ενεργό αυτοδιοικητική παρουσία είτε ως επικεφαλής παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας στο παρελθόν είτε ως Περιφερειακός Σύμβουλος τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ζερβάκης είναι ο νέος «καπετάνιος» στο τιμόνι του πλοίου που λέγεται Δήμος Σητείας.
«Ενώνουμε Δυνάμεις»
Λίγες ημέρες πριν το πλοίο «ανοίξει πανιά» στο πλαίσιο της νέας δημοτικής περιόδου,ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ο Δήμαρχος Σητείας αναφέρθηκε στο πλαίσιο δράσης και στη στοχοθεσία της νέας Δημοτικής Αρχής.Βάση τουςαποτελεί το σύνθημα του συνδυασμού του οποίου ετέθη επικεφαλής: «Σητεία, Ενώνουμε Δυνάμεις».
«Το σύνθημά μας σημάδεψε την προεκλογική περίοδο και έδειξε ένα δρόμο σύγχρονο, άμεσο και διαφορετικό τον οποίο αβίαστα ακολούθησε η πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Έτσι και τώρα θα παραμείνουμε σταθεροί και πιστοί στις δυνατότητες της συνεργασίας για την επίλυση ζωτικών ζητημάτων μέσα από ανοικτές, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.
Είχαμε πει προεκλογικά, και ασφαλώς θα το κάνουμε πράξη, ότι το πλεονέκτημα της μικρής κοινωνίας είναι ότι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είχαμε επισημάνει ότι άνθρωποι ικανοί,έμπειροι,αποτελεσματικοί, δημιουργικοί, βρίσκονται σε όλους τους χώρους. Το στοίχημα λοιπόν τώρα είναι η σύνθεση και η ενεργοποίηση όλων εκείνων που με αποδεδειγμένες ικανότητες και διάθεση προσφοράς θα βοηθήσουν στην οργάνωση, προετοιμασία και υλοποίηση των στόχων μας. Να είστε σίγουροι ότι το δικό μας παράδειγμα, θα καθορίσει και την ένταση της ενίσχυσης κι ενδυνάμωσης των προσπαθειών μας από τους ίδιους τους πολίτες».
Κυρίαρχος στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή ανταπόδοση στο σύνολο της κοινωνίας, ενώ,όπως υπογράμμισε,«προσωπικές στρατηγικές με ιδιοτελή κίνητρα, στόχο την αυτοπροβολή και μεθοδεύσεις, εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων είναι ξεκαθαρισμένο ότι δεν συμβαδίζουν με τις κατευθύνσεις μας.Ό,τι καλό έχει γίνει, στόχος είναι να το βελτιώσουμε. Πάντα θα υπάρχει δυνατότητα για κάτι καλύτερο και πάντα θα εμφανίζονται πρωτοπόρες δυνάμεις καιδημιουργικοί άνθρωποι με ικανότητες και σύγχρονες αντιλήψεις. Με πολλήδουλειά,συνεχή προσπάθεια και δίκαιη αντιμετώπιση, έχουμε δυνατότητα όχι μόνο να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά και να αφυπνίσουμε, να ενεργοποιήσουμε όλους όσοι οραματίζονται την βελτίωση της καθημερινότητας, την ανάπτυξη και ευημερία του Δήμου μας».
Θέτοντας άξονες προτεραιότητας ο νέος Δήμαρχος Σητείας, εστίασε στην επανεκκίνηση των υπηρεσιών, την αναβάθμιση των επιτροπών και δημοτικών επιχειρήσεων με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της καθημερινότητας του πολίτη, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση της εικόνας του Δήμου. Θα λειτουργήσουν δε συνδυαστικά και επικουρικά με τις Αντιδημαρχίες και το Δημοτικό Συμβούλιο,όπως ανέφερε.
«Η ευσυνειδησία και ο ζήλος πρέπει να χαρακτηρίσουν την καθημερινότητα μας και τον αγώνα μας για κοινωνική προσφορά» υπογράμμισε».






Πηγή : Ανατολή
Video : Style100 Fm - SitiaFm 95.5
Εικόνες : Style100 Fm   
DSC06054 DSC06067
DSC06068 DSC06071 DSC06072 DSC06074 DSC06079 DSC06082 DSC06083 DSC06085 DSC06094 DSC06097 DSC06102 DSC06105 DSC06110 DSC06114 DSC06117 DSC06121 DSC06124 DSC06128 DSC06133 DSC06134




Συνολικες προβολες σελιδας