Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

H ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ: 8-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/08/%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B5-710x434.jpgH ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ:
8-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ–ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ–ΙΘΑΚΗ-ΛΕΥΚΑΔΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
(8 ΗΜΕΡΕΣ / 7 NYXTΕΣ)

ΠΡΟΡΓΑΜΜΑ :


1η Ημέρα:
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Σητείας για Άκτιο. Μεταφορά στην Πρέβεζα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και γνωριμία με την πόλη, συνεχίζουμε για το Αιτωλικό την μικρή Βενετία της Ελλάδος. Επίσκεψη στην εκκλησία της κοίμησης της Θεοτόκου, όπου έγινε η δίκη του Καραϊσκάκη και στο ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου βρίσκετε ο τάφος της κυρά Βασιλικής. Στην συνέχεια μεταφορά στην Πάτρα γεύμα σε τοπική ταβέρνα, συνεχίζουμε για το λιμάνι της Κυλλήνης, στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Ζάκυνθο. Άφιξη πρώτη γνωριμία με τη πόλη της ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

2η Ημέρα:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΙΟΥ παραμονή στον μοναδικό για τον ελλαδικό χώρο υγροβιότοπο ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον και στη συνέχεια στην όμορφη ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΙΟΥ η οποία συνδυάζει άμμο και βότσαλο. Στην συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία για τον γύρο του νησιού. Αρχίζουμε τη γνωριμία με το νησί με επίσκεψη στο χωριό ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ με την εκκλησία της ΑΓ. ΜΑΥΡΑΣ, καθώς και τα χωριά ΑΓ. ΛΕΩΝ – ΕΞΩ ΧΩΡΑ – ΜΑΡΙΕΣ – ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ (στάση για να επισκεφτούμε τη Μονή, όπου είχε μονάσει ο Αγ. Διονύσιος). Στη συνέχεια από τον ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ των Γκρεμνών, θα δούμε την παραλία του ΝΑΥΑΓΙΟΥ, ένα από τα ωραιότερα τοπία της Ελλάδας. Αμέσως μετά περνώντας από τις ΒΟΛΙΜΕΣ θα καταλήξουμε στην παραλία του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, για κολύμπι και γεύμα.

3η Ημέρα:
Αναχώρηση και επιβίβαση στο φέρυ για Κεφαλονιά, εν συνεχεία αναχώρηση για το χωριό Βαλεριάνος. Ο Βαλεριάνος είναι πεδινό χωριό της νοτιοανατολικής Κεφαλονιάς, χτισμένο σε υψόμετρο 169 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Ανήκει στην επαρχία Ελείου – Πρόννων, στην περιοχή του Πόρου και έχει 150 περίπου μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με τα στοιχεία. Μαζί με τα γειτονικά μικρότερα χωριά Ατσουπάδες και Πλατείες, αποτελούσαν την κοινότητα Βαλεριάνου. Ο Βαλεριάνος είναι η πατρίδα ενός από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους θαλασσοπόρους εξερευνητές της ιστορίας. Ο Ιωάννης-Απόστολος Φωκάς, που ήταν γνωστός και με το όνομα Βαλεριάνος διαλαλώντας την καταγωγή του, γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1536. Πολύ νέος ακόμα, άφησε το νησί για την Ισπανική Αυλή, όπου λίγο μετά έγινε πλοηγός στον στόλο των Δυτικών Ινδιών και εξερεύνησε για λογαριασμό της Ισπανίας τις δυτικές ακτές της βόρειας Αμερικής για περισσότερα από 40 χρόνια. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα .Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας ελεύθερος χρόνος, το απόγευμα μεταφορά στο Αργοστόλι.

4η Ημέρα:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης και ημερησια εκδρομη στην όμορφη ΙΘΑΚΗ, την πατρίδα του Οδυσσέα, περιήγηση και γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα:
Πρωινή αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Ακολουθεί μια γοητευτική διαδρομή προς το Βόρειο τμήμα του νησιού για να καταλήξουμε στον παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο οικισμό του Φισκάρδου. Συνεχίζουμε για Ληξουρι, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς.
Το Ληξούρι είναι η πατρίδα και του μεγάλου μας σατυρικού ποιητή Ανδρεά Λασκαράτου, του οποίου το άγαλμα στη παραλία έχει γυρισμένη τη πλάτη στο Αργοστόλι, όπως αναφέρει η παράδοση. Εκείνο που χαρακτηρίζει το Ληξούρι είναι η αξιόλογη πορεία του στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Εδώ ιδρύθηκε και η πρώτη φιλαρμονική ορχήστρα της Κεφαλονιάς, η οποία είναι και μια από τις παλαιότερες της Ελλάδας, μετά από αυτή της Κέρκυρας. Στην περιοχή κοντά στο Ληξούρι υπάρχουν πολλές και μοναδικές σε ομορφιά παραλίες όπως η Πλατιά Άμμος που βρίσκεται στο δρόμο προς το χωριό Καμιρανάτα και ο Μέγας Λάκκος που βρίσκεται στα νότια του Ληξουρίου και το μήκος της ξεπερνά τα 5χλμ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η παραλία Βάτσα, ενώ μια από της διασημότερες της περιοχής είναι η Κουνόπετρα η οποία πήρε το όνομά της από τον βράχο που κουνιόταν ρυθμικά μέσα στη θάλασσα, φαινόμενο που σταμάτησε μετά τους σεισμούς του 1953.
Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Αγία Θέκλη. Η Αγία Θέκλη βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου της Παλλικής και απέχει 8 χιλιόμετρα από το Ληξούρι, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. Σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους λαογράφους, η ίδρυση του οικισμού ανάγεται στο Βυζάντιο, όταν η οικογένεια Λοβέρδου πρώτη αποίκησε εδώ. Αυτοί πιστεύεται επίσης ότι έφεραν μαζί τους την εικόνα της Αγίας Θέκλης και έχτισαν την ομώνυμη εκκλησία για να τη στεγάσουν. Το πότε ακριβώς δεν είναι προσδιορισμένο από τους μελετητές. Η εκκλησία που βλέπουμε σήμερα, είναι κατασκευής του 1887, καθώς η προγενέστερη καταστράφηκε από τους σεισμούς του 1860 που έπληξαν την Κεφαλονιά.
Το χωριό είναι χτισμένο μέσα στην καταπράσινη πλαγιά και στην είσοδό του θα δείτε μια πέτρινη βρύση, που ονομάζεται «Κέρια». Είναι περιποιημένη, πετρόχτιστη με περίτεχνα σκαλίσματα, καθώς εδώ έρχονταν οι κάτοικοι, μέχρι πρόσφατα, για να συλλέξουν νερό για τα σπίτια και τις δουλειές τους. Η Αγία Θέκλη σήμερα έχει 235 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Εκτός από την εκκλησία της Αγίας Θέκλης, ο ναός του Αρχαγγέλου και ο ημιτελής Άγιος Νικόλαος, υπολογίζεται πως είναι μεταβυζαντινά κτίσματα, που μαρτυρούν την σημασία του χωριού την εποχή εκείνη. Το πανηγύρι του χωριού γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα της Αγίας Θέκλης, στις 24 Σεπτεμβρίου, με παραδοσιακή μουσική και χορό ως το πρωί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/08/%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B5-710x434.jpg
6η Ημέρα:
Αναχώρηση για ΛΕΥΚΆΔΑ . Άφιξη και γεύμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση -διανυκτέρευση.

7η Ημέρα:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Εκδρομή – εξόρμηση στο πανέμορφο νησί για να γνωρίσουμε τα μυστικά του μέσα από έναν πανοραμικό γύρο. Στη διαδρομή θα περάσουμε από όμορφα και ονομαστά χωριά όπως το Νυδρί, η Βασιλική κ.α. Θα δούμε από ψηλά το Κάθισμα και διερχόμενοι από τον Άγιο Νικήτα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Φανερωμένης με την υπέροχη θέα. Θα καταλήξουμε στην πόλη της Λευκάδας με την όμορφη αγορά και τον γραφικό πεζόδρομο, γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα:
Πρωινό και μεταφορά από το ξενοδοχείο μας στην Λευκάδα στο αεροδρόμιο Ακτίου για την πτήση επιστροφής μας στην Σητεία.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ. 6979008072 ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΪΛΑΜΑΚΗΣ και 6936145150 ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΙΤΣΕΝΤΖΑΚΗΣ

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας