Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Μάθε να κτίζεις πέτρα με τον Μαστρομανώλη

https://www.mystis.gr/images/made/images/uploads/authors/mastromanolis_200_227.jpg
Νέο σεμινάριο για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία Κρήτης από Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.
Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων που έχει πει ο Μαστρομανώλης το σεμινάριο θα ακυρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες υπεύθυνος κ. Νίκος 6951419511.


Ο κύριος Μανώλης Πιπεράκης ή αλλιώς γνωστός ως Μαστρομανώλης γεννήθηκε και ζει σε ένα μικρό χωριό του Νομού Ηρακλείου τις  Άνω Ασίτες. Έμαθε τη τέχνη του "πετρά" πριν περίπου 60 χρόνια. Πριν ακόμα πάει στο δημοτικό το παιχνίδι του ήταν χώμα και πετραδάκια. Όταν ήταν  στο δημοτικό είχε  πάρει ένα κουτάλι το είχε κάνει πλάκα σαν μυστρί  και το είχε  πάντα μέσα στη σάκα του.


Η πέτρα είναι ένα υλικό που το αγάπησε και το αγαπάει τώρα ακόμα πιο πολύ γιατί είναι διαχρονικό και ακατάλυτο.  Μπορείς  να πάρεις  ένα τσούρλο και να τον κάνεις  να σου μιλήσει. Δέθηκε με το γερό αυτό υλικό και κατέγραψε όλα τα μυστικά του. Έγραψε και βιβλίο για να διαδώσει την τέχνη και τα μυστικά της, ξεκίνησε σεμινάρια σε εκκολαπτόμενους μαστόρους. Έτσι βρέθηκε σήμερα να διδάσκει στην  Ελλάδα το σωστό κτίσιμο της  πέτρας. 


 Ο ίδιος είχε πει κάποτε : «Πιστεύω ότι  υπάρχουν  ακόμη παλαιοί μάστορες  ίσως  και καλύτεροι από εμένα αλλά δεν λένε εδώ είμαστε και εμείς. Μακάρι να γινόμαστε πολλοί να αφήσουμε δυνατή παρακαταθήκη καλού κτισίματος στης επόμενες γενιές. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που εκπροσωπώ τους  παλαιούς μάστορες και δεν παραλείπω ούτε λέξη από αυτά που μου έμαθαν και είχαν μάθει και αυτοί από άλλους. Με στόχο και σκοπό να διδάξω αυτό που αγαπώ, το κτίσιμο με πέτρα, οργάνωσα και θα συνεχίζω να οργανώνω σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας σεμινάρια.»


Συνολικες προβολες σελιδας