Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Θα αλλάξει μορφή το Πολύκεντρο Σητείας, θα γίνουν εργασίες για την αναβάθμισή του

Προχωρά η διαδικασία που αφορά την αναβάθμιση του Πολύκεντρου Σητείας. Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του συνοπτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση της αναβάθμισής του.

Προβλέπονται μεταξύ άλλων αποψίλωση των υφισταμένων δαπέδων και αντικατάσταση τους, αποψίλωση της υδρομόνωσης της ταράτσας και δημιουργία νέας με ασφαλτόπανα. Ακόμη αποκατάσταση στα μπετά – σκυροδέματα που έχουν υποστεί οξείδωση κι έχουν κι άλλες φθορές και φυσικά ελαιοχρωματισμός του κτηρίου εσωτερικά κι εξωτερικά. Αλλά και αποκατάσταση των WC.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 74.000, ενώ ο επόμενος διαγωνισμός της προμήθειας, που είναι σε εξέλιξη, αφορά τον χώρο των θεατών-σκηνή, που θα είναι κεκλιμένος.

Ένας χώρος αντάξιος της κουλτούρας και της ιστορίας του τόπου
Θα αλλάξει λοιπόν μορφή το Πολύκεντρο, όπως σημείωσαν ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κι Αντιδήμαρχος Σητείας Νίκος Λαντζανάκης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Λεωνίδας Τερζής. Στόχος της προσπάθειας, όπως επισημάνθηκε, είναι να αποδοθεί στους πολίτες της περιοχής ένας χώρος πολιτισμού αντάξιος της κουλτούρας και της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου.

Πολιτιστική επένδυση
Όπως επίσης τονίστηκε, έχουν προχωρήσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -κατόπιν εισηγήσεως του αρμοδίου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τερζή- οι συνομιλίες με τον Σταφιδικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας.
Ο Δήμος έχει ορίσει ορκωτό εκτιμητή, προκειμένου να εκτιμηθεί η αντικειμενική αξία του ακινήτου πάνω στην οποία θα γίνει συζήτηση για την οριστική αγορά του ακινήτου από το Δήμο.
«Έτσι ο Δήμος θα αποφύγει την καταβολή μισθωμάτων και θα προχωρήσει σε μία επένδυση πολιτιστική για το μέλλον του τόπου»,  όπως διευκρινίστηκε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας