Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Οι πάπιες στο λιμάνι της Σητείας

Υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Σκαρβελάκη συνεδρίασε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας. Συζητήθηκε για τις πάπιες που διαβιούν στη «λίμνη» του γνωστού πεζόδρομου στο λιμάνι της Σητείας.

Μετά από διαμαρτυρίες πολλών πολιτών για την έντονη δυσοσμία που παρουσιάζεται στον πεζόδρομο και ιδιαίτερα στην αρχή του και κατόπιν συνεργασίας κι επιτόπιας παρουσίας μελών του Ταμείου, του Φιλοζωικού Συλλόγου και του Συλλόγου Αλιέων στο σημείο αποφασίστηκε να «μετακινηθεί» το σημείο σίτισης και πόσης νερού για τις πάπιες, από την αρχή της «λίμνης» στο τέλος της. Εκεί θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες ώστε να «μετακινηθούν» και οι πάπιες.
Στόχος αφ’ ενός να μην υπάρχει πρόβλημα με τις πάπιες κι αφ’ ετέρου να αντιμετωπιστεί η έντονη δυσοσμία στο χώρο.
Ο φάρος
Επί τάπητος ετέθη και η διαδικασία άμεσης αντικατάστασης του φάρου που βρίσκεται στο σημείο «κεφαλή βόρειου λιμενοβραχίονα λιμενίσκου (μαρίνα) Σητείας». Ο φάρος «έκοψε» λόγω παλαιότητας και αυτή τη στιγμή δε λειτουργεί. Απαιτείται λοιπόν η άμεση αντικατάστασή του, έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου συζήτησε τον τρόπο της όσο το δυνατό ταχύτερης διευθέτησης του θέματος για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή


Συνολικες προβολες σελιδας