Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Εκπαιδευτικοί του 1ου γυμνασίου Σητείας συμμετείχαν σε διεθνή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνική Συνάντηση (Transnational Meeting) των εταίρων των επτά χωρών (Γαλλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Κύπρου, Πολωνίας, Τσεχίας και Τουρκίας) του προγράμματος ERASMUS+ CASF (Culture Against School Failure)
που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη από τις 23 έως τις 29 Ιουνίου 2019. Πρόκειται για το τριετές πρόγραμμα Erasmus+ (2017-2020) που υλοποιεί το 1ο Γυμνάσιο Σητείας και το σχολείο αντιπροσώπευσαν οι καθηγήτριες Φουστέρη Σοφία, Τρυποσκούφη Μαρία και Χαννς Άντζελα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης  τα μέλη των αποστολών είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον απολογισμό της δεκαήμερης γλωσσικής κατασκήνωσης που είχε προηγηθεί από τις 5 έως τις 16 Απριλίου στην Πολωνία, να προβούν σε διορθώσεις και προτάσεις βελτίωσης, να καταθέσουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους για την επόμενη κατασκήνωση (άνοιξη του 2020 στην Τσεχία), να οριστικοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα και να προγραμματίσουν τις δράσεις της επόμενης χρονιάς. Στη συνέχεια, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας, συνέταξαν  τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης της κατασκήνωσης και των μαθητών, αλλά και εκείνα που αποτυπώνουν την ανατροφοδότηση από εκπαιδευτικούς και γονείς στη λήξη του προγράμματος. Δόθηκαν ιδέες για το travelling booklet της κατασκήνωσης, ενώ σε επίπεδο συντονιστών συζητήθηκαν οι δυσκολίες των υλοποιούμενων δραστηριοτήτων (άρθρα, προθεσμίες, τηλεδιασκέψεις) και τέθηκε πλάνο υλοποίησης των εργασιών για το επόμενο σχολικό έτος. Τέλος, παρουσιάστηκε από την κυπριακή αντιπροσωπεία το προσχέδιο του περιοδικού (έντυπου και ηλεκτρονικού) που θα εκδοθεί στο τέλος του προγράμματος και το οποίο θα περιέχει όλα τα άρθρα που έχουν συνταχθεί από τους μαθητές τα τρία αυτά χρόνια.
Παράλληλα, κατά την παραμονή τους στο ιστορικό τούρκικο σχολείο  Cumhuriyet Ortaokulu οι εκπαιδευτικοί κάθε χώρας, αφού καλωσορίστηκαν εγκάρδια από τον Διευθυντή, τους μαθητές και τους τούρκους  καθηγητές, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και απόλαυσαν την τοπική κουζίνα.
Την επόμενη μέρα παρέδωσαν μαθήματα στα αγγλικά στους μαθητές του σχολείου με εκπαιδευτικά εργαλεία ΤΠΕ, τα οποία χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών σεναρίων για τη μεγίστη αξιοποίηση του μαθητικού δυναμικού. Τα μαθήματα στόχευαν στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών χαρακτηριστικών της κάθε χώρας-εταίρου, στην εξοικείωση με τη χρήση νέων τεχνολογιών και στην καλλιέργεια των προφορικών γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών. Στη συνέχεια, οι καθηγητές-παρατηρητές συζήτησαν τις εντυπώσεις τους, κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους από την εξαιρετική αυτή εμπειρία και συνέταξαν την έκθεση αξιολόγησης των μαθημάτων, η οποία θα δημοσιευτεί και στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Τέλος, οι αντιπροσωπείες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν τα ιστορικά και πολιτισμικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης, την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, το Τοπ Καπί και τον Πύργο του Λεάνδρου, τον Πύργο του Γαλατά και τη Γέφυρα του Βοσπόρου και να περιηγηθούν στις συνοικίες της Πόλης που αποτέλεσε το σταυροδρόμι των πολιτισμών, των αισθήσεων, των θρύλων και των ιστορικών αναμετρήσεων.
Την έκθεση της επίσκεψης θα συντάξει η Πολωνία, ενώ πληροφορίες για το περιεχόμενο του  προγράμματος και τις δράσεις του βρίσκονται στην ιστοσελίδα του έργου http://casf-erasmus.eu/
Εκ του Γυμνασίου
 http://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2019/07/65639737_2213331615451250_300601415267516416_n.jpg
Πηγή : Aνατολή


Συνολικες προβολες σελιδας