Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής ομάδας του συνδυασμού «ΣΗΤΕΙΑ: Επιστροφή στο Μέλλον»

Την Τετάρτη 12.06.2019 συναντήθηκαν  οι επτά εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δυο κοινοτικοί σύμβουλοι της πόλης μετά από πρόσκληση του επικεφαλής Νίκου Κουρουπάκη.
Θέμα συζήτησης η πορεία μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής και η στάση της παράταξης στο νέο τοπίο που διαμορφώνει ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».
Μετά την εισήγηση του κ. Κουρουπάκη ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις των συμβούλων που κατέληξαν σε ομόφωνες αποφάσεις:
– όπως τονίστηκε από την αρχή σκοπός της παράταξής μας είναι η στήριξη των θετικών κατά τη γνώμη μας πρωτοβουλιών που θα πάρει η νέα Δημοτική αρχή και η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ερευνήσουν διάφορους τομείς ώστε να έχουν εικόνα του τι παραλαμβάνουν από το Σεπτέμβρη και έπειτα. Απαραίτητη η απογραφή και ο έλεγχος της οικονομικής και υπηρεσιακής κατάστασης του Δήμου.
– Στα πλαίσια διευκόλυνσης του νέου Δημάρχου κ. Ζερβάκη οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν ομόφωνα να ψηφίσουν τις επιλογές προσώπων που θα προτείνει ο Δήμαρχος από τους δημοτικούς του συμβούλους. Αυτό αποφασίστηκε για την ομαλή έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, απελευθερώνοντας το Δήμαρχο από πιθανές πιέσεις για την εξασφάλιση πλειοψηφίας ή την ανάγκη «μεταγραφών». Σημειώνουμε όμως, ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόσκληση για συζήτηση από το νέο Δήμαρχο, ούτε βέβαια τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης από εμάς. Στη πορεία η παράταξή μας θα τοποθετείται θεσμικά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και θα στηρίζει τις θετικές προτάσεις διατηρώντας πάντα την αυτονομία μας.
– Για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της κοινότητας Σητείας οι δύο εκλεγμένοι σύμβουλοι θα έρθουν σε επαφή με του υπόλοιπους 5 εκλεγμένους από άλλες παρατάξεις , ώστε να καταλήξουν στη στάση που θα τηρήσουν στη συγκρότηση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Σητείας.
Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Κουρουπάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα ομαδικότητας και σύμπνοιας που επικράτησε. Συζητήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης η δημιουργία νομικού προσώπου με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της κοινωνίας γύρω από στόχους για διεκδίκηση και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και βιώσιμης ανάπτυξης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Νίκος Κουρουπάκης
Μανώλης Τσιφετάκης
Παύλος Παντελάκης
Μανόλης Λιλιμπάκης
Μανόλης Μπελιμπασάκης
Μαρία βιολιδάκη
Γιάννης Καναβάκης

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Σητείας
Χριστίνα Τσαντάκη
Αντώνης Ξενικάκης

Πηγή  : Aνατολή


Συνολικες προβολες σελιδας