Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Καραμανωλάκη με τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας Νίκος Καραμανωλάκης, συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, όπου το παρών έδωσαν και μέλη του συνδυασμού «Μαζί στο Αύριο». Κατά τη συζήτηση, η πρόεδρος Μάρω Νικητάκη και τα μέλη του Δ.Σ απεικόνισαν την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος, λόγω της δυσβάστακτης φορολογίας, του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου και άλλων απρόβλεπτων παραγόντων.
Στα επιμέρους θέματα τέθηκε το αίτημα επανίδρυσης της Δημοτικής αστυνομίας, η οποία κατά τον χρόνο λειτουργίας της και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ είχαν καθημερινή παρουσία στην πόλη με σημαντική βοήθεια σε όλα τα θέματα. Επίσης, εκτενής αναφορά έγινε σχετικά με την καθαριότητα της πόλης, την ελλιπή πληροφόρηση των επισκεπτών της κρουαζιέρας και την κακή εικόνα του λιμανιού. Ωστόσο, σε μείζων θέμα αναδείχθηκε το πρόγραμμα Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, στο οποίο δεν υπήρξε συμμετοχή για τη Σητεία και δυστυχώς χάθηκε άλλη μια ευκαιρία.
Η κ. Νικητάκη ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ενώ είχαμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο Δήμος να διεκπεραιώσει την σχετική μελέτη, μάθαμε από το Ραδιόφωνο (!!!) ότι δεν θα κατατεθεί φάκελος με την δικαιολογία ότι το πρόγραμμα προβλέπει χαρακτηρισμένο πεζόδρομο. Η εγκύκλιος όμως αναφέρει σαφέστατα ότι δίνει περιθώριο υλοποίησης όλου του έργου 5 χρόνια και επιπλέον χρηματοδοτεί και την κατασκευή πεζόδρομου»!!!
Τέλος, ένα από τα διαχρονικά αιτήματα του εμπορικού κόσμου είναι η πεζοδρόμηση της Ελ. Βενιζέλου ή ένα μέρους αυτής. Δεν νοείται πόλη χωρίς επί της ουσίας εμπορικό δρόμο (ως πεζόδρομο) και δεν υπάρχουν ούτε διαβάσεις πεζών στους κεντρικούς δρόμους, παρά το σχετικό αίτημα που έχει κατατεθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο, με το οποίο επεσήμανε την αναγκαιότητά τους.
Ο κ. Καραμανωλάκης, άκουσε με προσοχή όλα τα παραπάνω και τόνισε ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, όμως ο εμπορικός κόσμος δεν παύει να είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, οπότε χρήζει και της ανάλογης προσοχής. «Δεν φτάνει που έχουμε χάσει τόσα κονδύλια, χάσαμε και την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα αξιοπρεπές εμπορικό κέντρο που θα το χαιρόμασταν όλοι», είπε ο κ. Καραμανωλάκης και συνέχισε: «οι καθημερινές ανάγκες του ελεύθερου
επαγγελματία δεν μπορούν να περιμένουν. Προσωπικά επιθυμώ μία πόλη που να λάμπει από καθαριότητα και ξέρω ότι το ανταγωνιστικό περιβάλλον του ιδιωτικού τομέα, χρειάζεται υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών από τη μεριά του Δήμου και σε μόνιμη βάση, όχι μόνο προεκλογικά», κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος και ευχαρίστησε όλους για την φιλοξενία.
Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας