Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ενημέρωση για την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού

Ως Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού έχει καθιερωθεί η 8η Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό χθες εθελόντριες, εθελοντές και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας
επισκέφθηκαν αρχικά το Γυμνάσιο Παλαικάστρου και ενημέρωσαν το μαθητικό και το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου για το έργο, τις δράσεις, την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού καθώς και του τοπικού Τμήματος.
Παράλληλα προβλήθηκε βίντεο με τις δράσεις του ΕΕΣ σχετικό με την παροχή πρώτων βοηθειών στους πάσχοντες. Ακολούθησε χθες το μεσημέρι επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Σητείας, συναντήσεις με το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και προσφορά γλυκών στους ασθενείς.
Την ικανοποίησή του για τις δράσεις, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της 8ης, Μαΐου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του ΕΕΣ κ. Παντελής Ανδρουλιδάκης εστιάζοντας στον κύριο στόχο, που είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο. «Σε αυτήν την κατεύθυνση καταβάλλουμε και ως Τμήμα κάθε δυνατή προσπάθεια», τόνισε.
Ιδιαίτερη στιγμή κατά τη χθεσινή επίσκεψη στο Νοσοκομείο ήταν η τυχαία συνάντηση των εκπροσώπων του Τμήματος με τον πρώην Πρόεδρό του. Ο πατήρ Γεώργιος Γουλιέλμος, που είχε ιατρικό ραντεβού, δεν έκρυψε την χαρά του για την παρουσία των ανθρώπων του Τμήματος, στους οποίους ευχήθηκε ολόψυχα υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους. Μίλησε με θερμά λόγια τόσο για τον κ. Ανδρουλιδάκη, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. καθώς και όλες τις εθελόντριες και τους εθελοντές. «Τους εύχομαι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο αυτό που πράττουν, να προσφέρουν, και να νιώθουν ικανοποίηση στη ζωή τους διότι με την προσπάθειά τους βοηθούν πολλούς ανθρώπους», ανέφερε.
«Ακολουθούμε το δρόμο του πατρός Γεωργίου Γουλιέλμου. Η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη και στην τοπική κοινωνία και στον ΕΕΣ», σημείωσε ο κ. Ανδρουλιδάκης.
Μάλιστα όπως έκανε γνωστό, το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας προγραμματίζει τιμητική εκδήλωση, στην διάρκεια της οποίας θα γίνει ενημέρωση για το έργο του πατρός Γεωργίου από την ίδρυση του Τμήματος μέχρι και τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οπότε και διετέλεσε Πρόεδρος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
Από τη δράση

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας