Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Εκλογές χωρίς δημόσιο διάλογο;

Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μακράς προεκλογικής περιόδου που περιέργως στο Δήμο Σητείας είχε ξεκινήσει σχεδόν ένα χρόνο πριν την προβλεπόμενη από τον Νόμο που διέπει τις εκλογικές διαδικασίες.

Όλη αυτή την περίοδο είχαμε ένα ραδιοφωνικό σταθμό στη πόλη μας ο οποίος είχε αναλάβει εργολαβικά με μια αντιπολιτευτικά ισοπεδωτική λογική να κατηγορεί σε ημερήσια βάση τη Δημοτική Αρχή.
Ο υπεύθυνος «Δημοσιογράφος» όντας και κουμπάρος του ενός υποψηφίου Δημάρχου (κ. Καραμανωλάκη) ακολουθώντας την Γκεμπελική Λογική που λέει ότι «όσο ποιο πολλά και μεγάλα ψέματα πεις τόσο ποιο πιστευτός γίνεσαι» σε ημερήσια βάση μοναδική του ενασχόληση ήταν ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή.
Ότι θετικό γινόταν στο Δήμο με πονηρό τρόπο το προσπερνούσε και ειρωνικά ή καταγγελτικά αναδείκνυε γεγονότα ασήμαντα ή ακόμη και ανύπαρκτα.
Η Δημοτική Αρχή είχε δύο εναλλακτικές δυνατότητες:
Να παρακολουθεί σε ημερήσια βάση την «ενημερωτική κατρακύλα» της εκπομπής και να παρεμβαίνει χάνοντας πολύτιμες εργατοώρες ή να αγνοήσει την εν λόγω εκπομπή και να ασχολείται με την παραγωγή Δημοτικού έργου.
Προτιμήσαμε το δεύτερο γιατί για μας αυτό το οποίο μέτρησε είναι η παραγωγή έργου και η προσφορά στην κοινωνία παρά η τυφλή σύγκρουση με κάποια εκπομπή που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Ο εν λόγω «Δημοσιογράφος κουμπάρος» τώρα φιγουράρει σαν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κ. Καραμανωλάκη .
Τώρα όλοι για τη στάση που τηρήσαμε θα κριθούμε από το Σητειακό λαό. Όμως μπαίνει ένα ερώτημα…Υπάρχει ενημέρωση σωστή και πλήρως στον πολίτη; Τι δυνατότητες ενημέρωσης του ψηφοφόρου υπάρχουν στην πόλη μας;
Οι δύο τοπικές εφημερίδες (2η 3 φύλλα να εκτυπωθούν ακόμη) και κανένα ενημερωτικό ραδιόφωνο στο οποίο να γίνονται ζωντανές συζητήσεις με αντιπαραθέσεις απόψεων από τους υποψηφίους για να δοθεί η δυνατότητα στον πολίτη να βγάζει τα συμπεράσματα του και ψύχραιμα να αποφασίσει για το μέλλον του Δήμου Σητείας.
Αυτό κάποιους υποψηφίους φαίνεται ότι τους εξυπηρετεί αφού δεν έχουν στην ουσία τίποτα να πουν που να αφορά την προηγούμενη περίοδο συμμετοχή τους στα κοινά, και ίσως θεωρούν ότι επικοινωνιακά τους εξυπηρετεί.
Γι΄ αυτό και αρνούνται τη συμμετοχή τους σε ραδιοφωνικές ενημερωτικές συζητήσεις σε ραδιόφωνα άλλων πόλεων (με εμβέλεια όμως και στο Δήμο Σητείας)
Όμως αυτό αρέσει στο πολίτη; είναι ένα ερώτημα.
Τι μένει για διάχυση θέσεων και αντιπαραθέσεων; Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πόσοι τα επισκέπτονται; Πόση εμπιστοσύνη τους δίδουν; Τι σοβαρότητα υπάρχει στις αναρτήσεις; Τι κοινωνικές ή ηλικιακές ομάδες συμμετέχουν σ΄ αυτό το είδος της επικοινωνίας;
Εμείς χρησιμοποιούμε τον συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας, βάζουμε ερωτήματα, προκαλούμε αλλά απαντήσεις από αυτούς που πρέπει να δοθούν δεν δίνονται.
Αυτό δηλώνει αδυναμία κατά την άποψη μας. Αναμένουμε τη συνέχεια από τυχόν προσπάθεια την οποία ζητούμε και οφείλουν να κάνουν κάποια τοπικά ραδιόφωνα τουλάχιστον και να οργανώσουν ενημερωτικές εκπομπές παρουσία όλων των υποψηφίων.
Αναμένουμε…

Υποψήφιος Δήμαρχος
Πατεράκης Θεόδωρος


Συνολικες προβολες σελιδας