Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Τα ξενοδοχεία της Σητείας άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά, μειωμένη αναμένεται η κίνηση

Με την άφιξη του πρώτου τσάρτερ στις 12 Μαΐου, προβλέπεται να ξεκινήσει η νέα τουριστική σαιζόν στην περιοχή της Σητείας. Από τις προηγούμενες ημέρες τα ξενοδοχεία ανοίγουν σταδιακά και αναμένεται μέχρι τις 12 του μήνα να έχει ξεκινήσει η λειτουργία όλων όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.

«Από τις 12 Μαΐου αναμένεται να είναι ανοικτά όλα τα ξενοδοχεία στην περιοχή μας, ενόψει και της έναρξης της νέας τουριστικής σαιζόν. Φέτος – αν και ακόμη είναι νωρίς – προβλέπεται η κίνηση να είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Πιστεύω η μείωση να αφορά μονοψήφιο αριθμό. Δεν θα είναι σίγουρα η ίδια χρονιά όπως η περυσινή»,  σημείωσε ο κ. Κακουράκης.
Ένας βασικός λόγος όπως ανέφερε που επηρεάζει την φετινή κατάσταση, είναι το «άνοιγμα» ανταγωνιστριών αγορών όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία, το Μαρόκο, η Τυνησία κλπ.
Ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, ο κ. Κακουράκης εστίασε επίσης στην σπουδαιότητα πλήρους ετοιμότητας τόσο από την πλευρά του αεροδρομίου ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όσο και γενικότερα σε ότι αφορά την περιοχή, από τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα μέχρι τα παραλιακά μέτωπα, τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες, ώστε οι επισκέπτες της περιοχής να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις από την διαμονή τους στην περιοχή.
Εξάλλου όπως τόνισε η φετινή χρονιά θεωρείται κρίσιμη  για την περιοχή της Σητείας αναφορικά με την συνέχιση της προσπάθειας που ξεκίνησε με συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο τα τελευταία χρόνια και την εξέλιξη της πορείας του προγράμματος πραγματοποίησης πτήσεων τσάρτερ από την Σκανδιναβία. Είναι πολύ σημαντικό όπως πρόσθεσε το γεγονός ότι οι επισκέπτες  στο σύνολο τους εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον τόπο και την διαμονή τους σε αυτόν.
Μάλιστα ήδη ένα μεγάλο ποσοστό επισκεπτών όπως σημείωσε – περίπου 60% – έρχονται κάθε χρόνο και δύο φορές στην διάρκεια της σαιζόν για διακοπές στην περιοχή. «Πρόκειται για επαναλαμβανόμενους τουρίστες, κάτι που δείχνει ότι τους αρέσει ο τόπος μας, βρίσκουν αυτό που ζητούν στις διακοπές τους και είναι ικανοποιημένοι από την διαμονή τους. Πρέπει να εστιάσουμε λοιπόν στον τομέα αυτό και παράλληλα να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να αυξηθούν οι επισκέπτες στον τόπο μας κι από άλλες χώρες. Βέβαια η περιοχή μας ως γνωστό έχει συγκεκριμένο αριθμό κλινών κι αυτό είναι ένα ζητούμενο και για το άμεσο μέλλον. Ασφαλώς το αεροδρόμιο της Σητείας εξυπηρετεί και τον υπόλοιπο Νομό. Πρέπει λοιπόν να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ανάπτυξη του τουρισμού διότι όλοι γνωρίζουμε τις θετικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, την ανάπτυξη γενικότερα του τόπου», τόνισε ο κ. Κακουράκης
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας