Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τις πτήσεις από Γερμανία προς το αεροδρόμιο της Σητείας

Δίνοντας το στίγμα για τη νέα χρονιά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης επισήμανε ότι επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος. Πέρυσι ξεκίνησε 17 Μαΐου, φέτος θα ξεκινήσει 12 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Οκτωβρίου. Δηλαδή θα ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα και θα κλείσει μία εβδομάδα αργότερα.

«Ωστόσο, όπως είπε, τα μηνύματα για την ερχόμενη τουριστική περίοδο δεν διαφαίνονται τουλάχιστον προς το παρόν ιδιαίτερα θετικά συνολικά για την χώρα. Αυτό λόγω της μείωσης που εκτιμάται ότι θα επέλθει από χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία, κάτι που είχε καταγραφεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεδομένου του ανοίγματος των ανταγωνιστριών αγορών προς την Ελλάδα, όπως είναι η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Τυνησία, το Μαρόκο. Είναι πολύ φθηνές αγορές με αποτέλεσμα να παίρνουν ένα μεγάλο μερίδιο πελατών. Για παράδειγμα το πακέτο της Τουρκίας είναι 30% με 50% φθηνότερο από την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί λόγω της υψηλής φορολογίας που έχουμε. Μπορεί να έχουμε καλές υπηρεσίες, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε οικονομικά αυτές τις αγορές με αποτέλεσμα να λαμβάνουν ένα σημαντικό κομμάτι.
Για την Σητεία είναι θετικό το γεγονός ότι η σκανδιναβική αγορά παραδοσιακά δεν προτιμά αυτούς τους προορισμούς, κάτι που δίνει μία αισιοδοξία ότι η φετινή χρονιά θα εξελιχθεί καλή για την περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Κακουράκης.

Οι Γερμανοί
«Ως προς τις πτήσεις από Γερμανία στο αεροδρόμιο της Σητείας για την φετινή σαιζόν», διευκρίνισε, «ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τί θα γίνει. Δεν έχουμε ακόμη κάτι συγκεκριμένο. Οι πτήσεις δεν έχουν ακυρωθεί. Δεν εκδίδονται όμως εισιτήρια στις κενές θέσεις που έχουν, γιατί δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αν θα γίνουν οι πτήσεις ή θα συρρικνωθούν με το Ηράκλειο λόγω πτώσης κατά περίπου 30% από πέρυσι σε ό,τι αφορά τη γερμανική αγορά για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα συρρικνωθούν οι πτήσεις και οι επισκέπτες θα έρχονται στην Σητεία με πτήσεις από το Ηράκλειο, αν βελτιωθεί θα συνεχιστούν και στην Σητεία, κάτι που θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τον Μάρτιο».

Οι αγορές- στόχοι
«Τη νέα χρονιά οι προσπάθειες για την προβολή της περιοχής της Σητείας θα συνεχιστούν στοχευμένα με έμφαση τις χώρες της Σκανδιναβίας -Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, αλλά και Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία. Επίσης με την συμμετοχή σε συνεργασία με το Δήμο και τον ΟΑΣ, σε εκθέσεις, όπως της Γερμανίας τον Μάρτιο -όπου θα συμμετέχει εκπρόσωπος των ενοικιαζομένων δωματίων του Παλαικάστρου, της Νορβηγίας τον μήνα που διανύουμε -όπου θα συμμετέχει και εκπρόσωπος των ενοικιαζομένων δωματίων Μακρύ Γιαλού, και της Δανίας, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.
Χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν θετικά αποτελέσματα. Κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε και φέτος να είναι μία καλή χρονιά γενικότερα και ειδικότερα για την ευρύτερη περιοχή της Σητείας», κατέληξε ο κ. Κακουράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας