Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Αύξηση 200% στην κίνηση του αεροδρομίου Σητείας το 2018

Με εξαιρετικό φινάλε ολοκληρώθηκε το 2018 για το αεροδρόμιο της Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος». Από την αρχή του έτους κατεγράφη ανοδική πορεία της αεροπορικής κίνησης με αποτέλεσμα ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας να είναι «πρωταθλητής» σε επίπεδο χώρας με την συμπλήρωση του εννιαμήνου  τον Σεπτέμβριο.

Η θετική πορεία συνεχίστηκε και ακολούθως, την περίοδο του χειμώνα παρ’ ότι οι πτήσεις που διεξάγονταν ήταν λιγότερες σε σχέση με πέρυσι και ακόμα λιγότερες σε σχέση με πρόπερσι. Η χρονιά παρά ταύτα έκλεισε με αύξηση 18% στις πτήσεις εσωτερικού (αφίξεις και αναχωρήσεις).
Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, αφού αθροιστικά -δηλαδή με πτήσεις εσωτερικού, εξωτερικού, γενικής αεροπορίας- η χρονιά ολοκληρώθηκε με το αεροδρόμιο της Σητείας να καταγράφει αύξηση της τάξης του 200%! στην επιβατική και αεροπορική κίνηση, καταλαμβάνοντας πρωτιά σε επίπεδο χώρας.
Τα επίσημα στοιχεία αναμένονται από την ΥΠΑ τις επόμενες ημέρες ωστόσο είναι προφανές ότι πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη ως προς την λειτουργία του αερολιμένα της Σητείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή της Σητείας, του Λασιθίου, της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας.
Ευχή όλων είναι και το 2019 να αποτελέσει μία εξίσου καλή χρονιά για το αεροδρόμιο της Σητείας, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας αυτήν την περίοδο προκειμένου να υποδεχθεί και τη νέα σαιζόν.
Ο Αερολιμενάρχης Σητείας κ. Δημήτρης Βερίγος τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από το προσωπικό του αεροδρομίου με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών. Ευχήθηκε σε όλους μία καλή και παραγωγική χρονιά.
Ευχαρίστησε με την ευκαιρία ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της Σητείας για την στήριξή τους, όποτε χρειάστηκε και για την κατανόησή τους στην χρονοβόρα κάποιες φορές αντιμετώπιση διαδικασιών λόγω της υπάρχουσας γραφειοκρατίας.
Επίσης ευχαρίστησε το επιβατικό κοινό για την κατανόησή του σε περιπτώσεις που προέκυψαν προβλήματα, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ


Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας