Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Πλούσιο το έργο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Σητείας

Έχοντας μία ιδιαίτερη παρουσία η Δημοτική Φιλαρμονική Σητείας δίδει έναν ξεχωριστό τόνο σ’ αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Μετά την Παραμονή των Χριστουγέννων που απέδωσε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους κεντρικούς δρόμους, συμβάλλοντας στην δημιουργία μίας άκρως εορταστικής και χαρούμενης ατμόσφαιρας, η Δημοτική Φιλαρμονική θα υποδεχθεί και φέτος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με κάλαντα και τραγούδια και τον Άη Βασίλη ενώ ανήμερα των Φώτων θα συμμετέχει επίσης στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Είναι γεγονός ότι η Δημοτική Φιλαρμονική δραστηριοποιείται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Με την καθοριστική στήριξη του Δήμου, του ΔΟΚΑΣ, του Συλλόγου Φίλων Μουσικής αλλά και του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Σητείας, υπάρχει σωστή λειτουργία και συνεχής δράση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, όπως τόνισε ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής κ. Γιώργος Φουρναράκης.
Στην κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, παράγεται πλούσιο πολιτιστικό έργο από τη Δημοτική Φιλαρμονική, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η περιοχή της Σητείας. Διότι πέραν της συμμετοχής της στις εθνικές επετείους, λιτανείες της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων, σε αποδώσεις τιμών και σε διοργανώσεις συναυλιών, η Δημοτική Φιλαρμονική με την στήριξη όσων προαναφέρθηκαν ανεβάζει σχεδόν κάθε Καλοκαίρι μουσικοθεατρικές παραστάσεις με την συμμετοχή πολλών ατόμων, μουσικών και ηθοποιών και με περιοδεία στην Κρήτη αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό την καθιστά ως την μοναδική Φιλαρμονική στον Ελλαδικό χώρο η οποία – πέραν των συμβατικών της υποχρεώσεων – πραγματοποιεί και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.
Έχει ήδη ανεβάσει αξιόλογες παραστάσεις στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών το «Γιασεμί του Φεγγαριού», «Καπετάν Μιχάλης», «Ψυχής μου τόπους», «Κομπόστα 1», «Κομπόστα 2», «Αχαρνής» του Αριστοφάνη.
Φέτος στο πλαίσιο ανακήρυξης του 2018 ως «έτος Βιτσέντζου Κορνάρου», η Δημοτική Φιλαρμονική παρουσίασε μαζί με την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής τον «Ερωτόκριτο», μία εξαίσια μουσικοθεατρική παράσταση με την συμμετοχή στην συντριπτική πλειοψηφία μουσικών, ηθοποιών, χορευτών από την γενέτειρα του ποιητή, την περιοχή της Σητείας. Παραστάσεις δόθηκαν στο Δήμο Σητείας αλλά και σε άλλες πόλεις της Κρήτης καθώς και στην Αθήνα.
Και το νέο έτος στο πλαίσιο ανακήρυξης πανελληνίως του έτους «Ερωτόκριτου» από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι παραστάσεις θα συνεχιστούν τόσο σε πόλεις της Κρήτης όσο και στην Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Γουμένιτσα κλπ.) ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να «ταξιδέψει» ο Ερωτόκριτος και στο εξωτερικό.
Τέλος ο κ. Φουρναράκης ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη και ευτυχία. Ευχαρίστησε επίσης από καρδιάς όσους στηρίζουν την Δημοτική Φιλαρμονική για να μπορεί να παράγει έργο, βάζοντας το δικό της λιθαράκι στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας