Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Σημαντικό βήμα για τους βιολογικούς Τουρλωτής - Σφάκας και Αχλαδίων

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/biologikos_tourloti.jpgΈνα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των μελετών κατασκευής των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων έγινε.

Μετά από χρονοβόρες και επίπονες γραφειοκρατικές διαδικασίες των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΣ, δημοσιεύτηκαν τα ΦΕΚ: Τεύχος Δ΄442/18-10-18 και Τεύχος Δ΄443/18-10-18 με τα οποία καθορίστηκαν οι αποδέκτες διάθεσης επεξεργασμένων αστικών των εγκαταστάσεων επεξεργασίας (ΕΕΛ) των οικισμών Σφάκας –Τουρλωτής και Αχλαδίων του Δήμου Σητείας.
Αυτό αποτελεί το απαραίτητο και δυσκολότερο στάδιο για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων των εν λόγω εγκαταστάσεων.
Με την περάτωση αυτής της διαδικασίας, η οποία υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, η ΔΕΥΑΣ θα μπορεί να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση της κατασκευής από κονδύλια του ΕΣΠΑ ή του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).
Να θυμίσουμε ότι έχουμε έτοιμη τη μελέτη για τον βιολογικό στα Μ. Μουλιανά, ολοκληρώνεται η μελέτη επέκτασης του βιολογικού του Παλαικάστρου και προετοιμάζεται η μελέτη (με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια) για τον βιολογικό του οικισμού Μόχλους.
Επίσης έχει κατατεθεί φάκελος για τη χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού του βιολογικού της πόλης της Σητείας και περιμένουμε τη χρηματοδότηση της πρότασης.
Η σημερινή Δημοτική αρχή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι και στον τομέα αυτό έχει όραμα και στόχους που υλοποιεί με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του φυσικού πόρου του νερού, αφού όλη η ποσότητα του νερού που θα παράγεται με την ολοκλήρωση των βιολογικών, μπορεί να χρησιμοποιείται για άρδευση.

Από το Δήμο Σητείας

Συνολικες προβολες σελιδας