Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Ρεκόρ συλλήψεων για πλαστογραφία σε αεροδρόμια της Κρήτης

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-05-14/passport.jpgΠερισσότεροι από 70 αλλοδαποί συνελήφθησαν σε Ηράκλειο και Σητεία για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Ρεκόρ συλλήψεων πραγματοποιήθηκε σε αεροδρόμια της Κρήτης μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, αφού ούτε ένας ούτε δύο αλλά 71 αλλοδαποί πιάστηκαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος». Εκεί συνελήφθησαν το συγκεκριμένο διάστημα συνολικά 71 αλλοδαποί -52 άντρες και 19 γυναίκες.
Πρόκειται για άτομα από 18 έως 54 ετών.
Στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» συνελήφθησαν 64 άνθρωποι  (48 άνδρες και 16 γυναίκες), ενώ στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» μόλις επτά από τους 71 (4 άνδρες και 3 γυναίκες).
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, οι αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων των δύο αεροδρομίων επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών έγγραφα αρχών Τσεχίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Εσθονίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Νορβηγίας, Λετονίας, Λουξεμβούργου, Σλοβενίας, Γουατεμάλας, Ελβετίας, Ρουμανίας, Γερμανίας και Πορτογαλίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Σλοβακία, Τσεχία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, και Ελβετία.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Λασιθίου.
Αναλυτικά στο δελτίο τύπου της αστυνομίας:
«Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα 27.08.2018 έως και την 02.09.2018, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» » και στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος», συνολικά εβδομήντα ένα (71) αλλοδαποί και συγκεκριμένα 52 άνδρες και 19 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 54 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» συνελήφθησαν 64 αλλοδαποί (48 άνδρες και 16 γυναίκες), και στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί (4 άνδρες και 3 γυναίκες)
Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και του Αστυνομικού Σταθμού Σητείας αντίστοιχα, οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών έγγραφα αρχών Τσεχίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Εσθονίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Νορβηγίας, Λετονίας, Λουξεμβούργου, Σλοβενίας, Γουατεμάλας, Ελβετίας, Ρουμανίας, Γερμανίας και Πορτογαλίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Σλοβακία, Τσεχία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, και Ελβετία
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Λασιθίου.».
Για παρόμοια αδικήματα συνελήφθησαν κι άλλα άτομα: ένας 24χρονος για διευκόλυνση εξόδου και μία 25χρονη για πλαστογραφία:
«Συνελήφθη, προχθές (01.09.2018) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 24χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμη αλλοδαπή και πλαστογραφία. Επιπλέον, ακόμα συνελήφθη 25χρονη για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας και Συρίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 24χρονος προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στη 25χρονη προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο της από τη χώρα και συνελήφθησαν.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».
Επιπλέον, συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, αλλά και πλαστογραφία:
«Συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, δύο (2) αλλοδαποί (33χρονος και 58χρονη) για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί ηλικίας 23 και 21 ετών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας και Συρίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 33χρονος με την 58χρονη προμήθευσαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στον 23χρονο και τον 21χρονο, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο τους από τη χώρα και συνελήφθησαν.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.».

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας