Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Αναγνώστου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Σφάκας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, προέστη στην τελετή της Υψώσεως και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Σφάκας Σητείας.
Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε για την ιστορία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και για το σταυρικό πολίτευμα της Εκκλησίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δύναμη και τη χάρη του Σταυρού, ο οποίος αποτελεί μωρία και κατάρα έξω από τη ζωή της Εκκλησίας και  «δύναμις Θεού» και καύχημα για τους αληθινούς χριστιανούς.
Όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, ο σταυρός από ατιμωτικό όργανο θανάτου με τη σταυρική θυσία του Κυρίου μας μετετράπη σε όπλο σωτηρίας, ωραιότητα και δόξα της Εκκλησίας, «πιστών το στήριγμα και των δαιμόνων το τραύμα», ευχήθηκε δε σε όλους τη χάρη, τη δύναμη και την προστασία του Τιμίου Σταυρού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Kύριλλος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Γεώργιο Ζαχαράκη του Σπυρίδωνος, μαθητή του Λυκείου, ο οποίος με ιερό ζήλο διακονεί στην Ενορία Σφάκας, υπό την πνευματική καθοδήγηση τού επί σειρά ετών Εφημερίου Σφάκας πρωτ. Εμμαννουήλ Συντυχάη.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας