Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Με ελλείψεις προσωπικού και τα γνωστά προβλήματα στέγης ξεκινά η χρονιά στο ΕΕΕΕΚ Σητείας

Η έναρξη του νέου σχολικού έτους βρίσκει το ΕΕΕΕΚ Σητείας, την ειδική αυτή, σημαντικότατη, σχολική δομή, σε αναμονή και πάλι…. για εκπαιδευτικό προσωπικό.
Θετικό βέβαια είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα εκπαιδευτικοί για να λειτουργήσουν τα δύο από τα τρία εργαστήρια του σχολείου, ωστόσο για άλλη μία χρονιά μεγάλες είναι οι ελλείψεις στο ειδικό προσωπικό.
Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Σητείας κ. Ελένη Δρετάκη, σημείωσε ότι κατά το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το σχολείο καλύπτουν δύο εκπαιδευτικοί για τη λειτουργία αντίστοιχα του Εργαστηρίου Μαγειρικής και του Εργαστηρίου Κηπουρικής. Επίσης το σχολείο έχει στελεχωθεί με εκπαιδευτικούς, φιλολογικών μαθημάτων, γυμναστικής, μουσικής, αλλά χρειάζεται ακόμη εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών, μαθηματικών, πληροφορικής, κι ένα υπεύθυνο για το Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής.
Βάσει αυτών των δεδομένων ξεκινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την τρέχουσα εβδομάδα, όμως θα πρέπει να στελεχωθεί περαιτέρω το σχολείο, κάτι το οποίο αναμένεται να ευοδωθεί με την δεύτερη φάση προσλήψεων.
Το σχολείο έχει ζητήσει όλες τις ειδικότητες που χρειάζεται ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό -και δεν έχει αυτή την ώρα- δηλαδή Σχολικό Βοηθό, Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας