Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Περισσότεροι μαθητές στο Εσπερινό Λύκειο Σητείας. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολύ θετικά δεδομένα

Άρχισε η νέα σχολική χρονιά και στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Σητείας με τον Αγιασμό που τελέστηκε τη Δευτέρα το βράδυ. Πρόκειται για μία σημαντική σχολική δομή, που λειτουργεί από το 2011.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολύ θετικά δεδομένα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκπαιδευομένων, αφού ίσως για πρώτη φορά το μαθητικό δυναμικό της Α΄ Τάξης ανέρχεται στα 20 άτομα. Συνολικά οι μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στο Εσπερινό ΓΕ.Λ. Σητείας φτάνουν τους 50.
Σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Λαμποκωνσταντάκης. Παράλληλα αναφέρθηκε στις αλλαγές που ισχύουν φέτος, τον χρόνο φοίτησης στο σχολείο (είναι τρία αντί για τέσσερα χρόνια), αλλά και στην μείωση των απουσιών για τους εκπαιδευόμενους, που πλέον είναι 130. Επίσης στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στην στελέχωση του σχολείου, η οποία σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητική, ωστόσο υπάρχουν κάποια κενά.
«Το Εσπερινό ΓΕ.Λ. είναι μία πολύ χρήσιμη δομή γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για την περιοχή της Σητείας. Είναι το μοναδικό Εσπερινό Γενικό Λύκειο που λειτουργεί σε επίπεδο Νομού. Μέσα από την φοίτηση σε αυτό -πέραν της απόκτησης γνώσεων- δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες να αποκτήσουν το απολυτήριό τους, το οποίο χρειάζονται για επαγγελματικούς ή και προσωπικούς λόγους.
Φέτος έχουμε αλλαγές, που αφορούν την φοίτηση στα Εσπερινά Λύκεια, η οποία γίνεται τρία αντί για τέσσερα χρόνια, που ίσχυε, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει το μαθητικό δυναμικό, όπως ήδη διαφαίνεται.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας