Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας προς Αμβρόσιο: Φτάνει πια – Ο Θεός δεν είναι τιμωρός και εκδικητής

Με τα αποκαΐδια να συνεχίζουν να καπνίζουν, μια πολύ μεγάλη επιχείριση για τον εντοπισμό αγνοουμένων και αποκατάστασης μιας περιοχής που σχεδόν εξαφανίστηκε από το χάρτη να βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και μια πρωτοφανή κινητοποίηση αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, δεν λείπουν και αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλευτούν τις καταστάσεις για τους δικούς τους σκοπούς.

Μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις προέρχεται από το χώρο της Εκκλησίας με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείάς και Καλαβρύτων Αμβρόσιο, να προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις για άλλη μια φορά με τις δηλώσεις του στις οποίες αναφέρει πως η μεγάλη αυτή καταστροφή οφείλεται σε τιμωρία θεϊκή κατάρα προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επειδή είναι άθεος.
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι έδωσε τη δική του απάντηση προς τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, αναφέροντας πως ο Θεός είναι φιλάνθρωπος, ελεήμων και αγαθός, δεν είναι τιμωρός και εκδικητής. Συμφώνησε μάλιστα και επανέλαβε την αναφορά του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, πως «φτάνει πια» με τέτοιου είδους σχόλια.
Να αναφέρουμε επίσης πως χθες έγινε τρισάγιο για τα θύματα και τους πληγέντες στο ναό της Αγίας Άννας στη Θρυπτή με την ευχή να αναπαυθούν οι ψυχές των θυμάτων και ο Θεός να δώσει παρηγοριά στους οικείους τους.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας