Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου και στην Κρήτη

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/Image/201403/doc_20140314_1257402_aerio.jpgΕπέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε 43 πόλεις και στα μεγάλα νησιά – ανάμεσα στα οποία και η Κρήτη – προβλέπει το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου που τέθηκε σε διαβούλευση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Οι δήμοι Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου προβλέπεται να ενταχθούν στο δίκτυο, με μικρό πάντως αριθμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Μεταξύ των περιφερειών στις οποίες θα επεκταθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου με στόχο την τροφοδοσία περισσότερων από 32.000 καταναλωτών ,περιλαμβάνεται η Κρήτη. Το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής εκτιμά ότι η Κρήτη θα ενταχθεί δυναμικά στο δίκτυο φυσικού αερίου μακροπρόθεσμα και με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων που αυτή τη στιγμή ερευνώνται στα θαλάσσια οικόπεδα νότια του νησιού.

Το κόστος της εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Κρήτη από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας