Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Άσκηση Τροχαίου Ατυχήματος Πραγματικού Χρόνου

Δύο σοβαρά τραυματίες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητο που προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένο ι.χ. Από τα οχήματα υπάρχει διαρροή καυσίμου και λαδιών επί του οδοστρώματος, πράγμα το οποίο καθιστά επισφαλή τη σκηνή του ατυχήματος για τα θύματα, αλλά και για τους διερχόμενους οδηγούς.

Περαστικός οδηγός ενημερώνει το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας για το συμβάν και με τη σειρά του το Α/Τ ενημερώνει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας και το ΕΚΑΒ.
Το ΕΚΑΒ δηλώνει ότι δεν έχει διαθέσιμο ασθενοφόρο και το Π/Κ ζητά τη συνδρομή της ΕΔΕΑΚ, όπου και ανταποκρίνεται άμεσα.
Στη σκηνή καταφθάνει πρώτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε χρόνο 5 λεπτών και ασφαλίζει το χώρο από τον κίνδυνο. Σε δεύτερο χρόνο μετά από 10 λεπτά, καταφθάνει περιπολικό της Αστυνομίας μαζί με την ομάδα της ΕΔΕΑΚ και ξεκινούν οι διαδικασίες παροχής πρώτων βοηθειών και απεγκλωβισμού. Η αστυνομία ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων και εποπτεύει την ασφάλεια των διασωστικών ομάδων. Σε χρόνο 10 λεπτών απεγκλωβίζονται τα δυο θύματα και μεταφέρονται με το όχημα της ΕΔΕΑΚ στο νοσοκομείο, συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας .
Αυτό προέβλεπε το σενάριο της άσκησης πραγματικού χρόνου ( real time ) που διοργάνωσε η ΕΔΕΑΚ στο 2ο χλμ Σητείας Ηρακλείου την Τετάρτη 27 Ιουνίου, μαζί με το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας. Τα συμπεράσματα πολλά και θετικά από όλες τις πλευρές.
Ο σκοπός της ασκήσεως ήταν να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα που αφορούν τη διάσωση και την ασφάλεια θυμάτων και διασωστών σε ανάλογες περιστάσεις, αλλά και τη συνεργασία κρατικών υπηρεσιών, με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας.
Ευχαριστούμε θερμά τον διοικητή του Α/Τ Σητείας κύριο Γεώργιο Μάλλιο, τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κύριο Παύλο Καπετανάκη και τα πληρώματα των υπηρεσιών, για τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα που έδειξαν.
ΕΔΕΑΚ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας