Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης της Α΄ πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής Σητείας

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης της Α΄ πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας. Πρόκειται για μία μεγάλη δράση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας και πραγματοποιείται με τη στήριξη πολιτών, φορέων, συλλόγων, επαγγελματιών της περιοχής.

Η προσπάθεια στοχεύει στην πλήρη ανακαίνιση σε 6 θαλάμους νοσηλείας, 2 μονόκλινα και 4 δίκλινα δωμάτια.
Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 3 με 4 εβδομάδες το αργότερο, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας κ. Χριστόφορος Καλαμπόκης. «Το Νοσοκομείο», εξηγεί, «λειτουργεί, όλοι οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στην Β΄ πτέρυγα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, επομένως οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν μεταξύ 3 και 4 εβδομάδων».
Είναι γεγονός ότι η εικόνα -και η κατάσταση – στους συγκεκριμένους χώρους δεν ήταν σε καμία περίπτωση καλή. Προβλήματα σε μπάνια, τοίχους, φωτισμό κλπ. είναι αποτέλεσμα της πολυετούς λειτουργίας του Νοσοκομείου, στο διάστημα της οποίας δεν είχε γίνει ως τώρα μία τόσο μεγάλη παρέμβαση στο συγκεκριμένο κτήριο.
«Μετά από ένα περίπου χρόνο δράσης του Συλλόγου και κατόπιν πολλών βοηθητικών δράσεων στη στήριξη της καθημερινής λειτουργίας του Νοσοκομείου Σητείας», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκης, «αποφασίσαμε να μπούμε στα βαθιά. Ο λόγος, αυτή την φορά, για την ανακαίνιση μίας ολόκληρης πτέρυγας έκτασης περίπου 300 τετραγωνικών με 6 θαλάμους νοσηλείας.
Η συγκεκριμένη δράση αφορά την πρώτη ουσιαστικά μεγάλη παρέμβαση που γίνεται στο κτήριο μετά τα 25 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου Σητείας. Η εικόνα, όπως βλέπετε, είναι τραγική και γι’ αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την δράση, προσπαθώντας όσο μπορούμε να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των ασθενών στο τμήμα της Παθολογικής κλινικής. Αν όλα πάνε καλά, ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα, να ανακαινίσουμε και μία άλλη πτέρυγα του Νοσοκομείου, κατά πάσα πιθανότητα της Χειρουργικής κλινικής».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας