Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Επιστολή Ι. Πλακιωτάκη για τον ΒΟΑΚ

Επιστολή-απάντηση του βουλευτή Λασιθίου ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη στην πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας για τη συζήτηση για τον ΒΟΑΚ:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Πατεράκη  για τη σύγκλιση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  με θέμα συζήτησης τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.
Πραγματικά λυπάμαι, διότι ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις  δε μου επιτρέπουν  να συμμετάσχω σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συνεδρίαση.
Όπως γνωρίζετε, έχω καταθέσει επερώτηση και κοινή επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη για την εξαίρεση του Νομού Λασιθίου και ειδικότερα την περιοχή της  Σητείας από τον υπό κατασκευή Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης καθώς και για την εκ νέου ανακοίνωση του για τον ΒΟΑΚ χωρίς στρατηγική μελέτη, ΜΠΕ, προϋπολογισμό και τεχνικό αντικείμενο.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης, προσκολλημένος στην πάγια τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αποφυγής απαντήσεων σε κρίσιμα θέματα και ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, έπειτα από 3 χρόνια παλινδρομήσεις, αυτοαναιρούμενες υποσχέσεις και χαμένο χρόνο, αποφάσισε να προχωρήσει το πρώτο στάδιο της διαδικασίας προεπιλογής αναδόχου. Αρνείται όμως, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα,  την ενημέρωση σχετικά με το τεχνικό αντικείμενο του έργου που θα δημοπρατηθεί, καθώς και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι ανάδοχοι.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να κατανοήσει ότι ο άξονας Κίσσαμος-Σητεία αποτελεί κομβικής σημασίας έργο υποδομής, το οποίο θα συμβάλει ποικιλοτρόπως στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και θα δημιουργήσει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο εξαλείφοντας τον κίνδυνο των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία θρηνούμε κάθε χρόνο πολλά θύματα.
Στο τμήμα Καλό Χωριό –Παχεία Άμμος υπάρχουν οι περιβαλλοντικοί όροι  από το 2016 και εκκρεμεί μόνο η οριστική μελέτη, συνεπώς το έργο είναι ώριμο προς ένταξη.
Ειδικότερα, ζητάμε τη χρηματοδότηση και την άμεση ολοκλήρωση των δυο μελετών, εντός των ορίων, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια θετική λύση.
Με την επιλογή του να αρνείται να δεσμευθεί επί της ουσίας στα καίρια ζητήματα που του έχουν τεθεί, ουσιαστικά  καταδικάζει την τοπική κοινωνία και την οικονομία σε περαιτέρω συρρίκνωση και μαρασμό.
Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η αποτυχημένη προσπάθεια χάραξης και υλοποίησης αποτελεσματικής πολιτικής, καθιστά τραγελαφική την όλη κατάσταση, πλήττοντας την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την συνολικότερη περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας, που στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης από την κυβέρνηση.
Καλώ λοιπόν, τον Υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών, να ενσκήψει με σύνεση και να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί ακολουθώντας την τακτική της στείρας άρνησης και  μετάθεσης ευθυνών και να πράξει τα δέοντα δίνοντας άμεσα στο συγκεκριμένο ζήτημα την προβλεπόμενη λύση.
Αγαπητές φίλες και φίλοι συμπατριώτες,
Η αντιμετώπισή του συγκεκριμένου προβλήματος, δεν απαιτεί αποσπασματικές και μεμονωμένες δράσεις. Απαιτεί συλλογική δράση όλων των τοπικών και κοινωνικών φορέων του Νομού μας. Επίσης, απαιτεί την συμμετοχή όλων των κατοίκων του Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα.
Σε σχέση με τη  συνεδρίαση σας, εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην πρωτοβουλία σας και αναμένω τα συμπεράσματα της συζήτησής σας.
Θέλω να γνωρίζετε ότι θα στηρίξω τις αποφάσεις σας και με όλες τις δυνάμεις μου, τόσο εντός όσο και εκτός βουλής, θα συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός μας.
Σας ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Γιάννης Πλακιωτάκης
Βουλευτής Λασιθίου

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας