Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Σητείας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του πρώτου Παιδικού Φεστιβάλ Σητείας. «Στου κύκλου τα γυρίσματα» είναι ο τίτλος του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ, μίας ιδέας, μίας ομάδας μαμάδων αρχικά, που εξελίχθηκε σε μία συλλογική προσπάθεια και πλέον περιλαμβάνει πολλές και ξεχωριστές δράσεις για τα παιδιά.

Μοναδικό κίνητρο αυτής της προσπάθειας, όπως ανέφερε η κ. Ελευθερία Κουμεντάκη από την Ομάδα Διοργάνωσης, είναι «η αγάπη για τα παιδιά».
«Από το πρώτο κάλεσμα που είχαμε απευθύνει», πρόσθεσε, «υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση, από φορείς της πόλης που ασχολούνται με πράγματα που έχουν σχέση με τα παιδιά και όχι μόνο. Συμμετέχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να περάσουν ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά, όλοι εθελοντές.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε την βοήθεια επαγγελματιών, εταιριών, καταστημάτων που με τις χορηγίες τους στηρίζουν πολύ αυτή την προσπάθεια. Εξ αρχής σκοπός ήταν να γίνουν όλα δωρεάν για τα παιδιά, να μην επιβαρυνθεί κανένα νοικοκυριό. Αυτό που θέλαμε ήταν γεμίσουμε με παιδικά χαμόγελα την πόλη χωρίς καμία επιβάρυνση για κανένα γονιό. Όλες λοιπόν οι δράσεις είναι δωρεάν κι ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν σε αυτό».

Το προ-φεστιβάλ
Οι δράσεις του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Σητείας ξεκινούν την Παρασκευή 22 Ιουνίου με το προ-φεστιβάλ, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Σητείας με μουσική και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.
Αναμένονται αφίξεις δια θαλάσσης, σταδιακή μεταφορά όλων των συμμετεχόντων μέσω του παραλιακού μετώπου και του δρόμου προς τις «πάπιες» στο Άλσος Χλουβεράκη «όπου η Λέσχη Ανάγνωσης θα προβάλει την οικογενειακή ταινία φαντασίας «Ματίλντα». Και φυσικά θα διατεθούν στα παιδιά δωρεάν ποπ κορν, νερά και αναψυκτικά.

Η διασπορά των δράσεων
Η κυρίως δράση του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ. Το διήμερο προβλέπονται πολλές δραστηριότητες με χορό, τραγούδι, κατασκευές, μαγειρέματα, θέατρο κι άλλες που θα διεξαχθούν από την παραλία μέχρι το άλσος Χλουβεράκη, στην παραλία, στο λιμάνι, στην κεντρική πλατεία, στο δημοτικό κήπο, στο άλσος Χλουβεράκη, αλλά και στην «σκηνή» του Μεσογειακού Φεστιβάλ, στις «πάπιες».
Μεταξύ άλλων στην διάρκεια του διημέρου, προβλέπονται πολλά παιχνίδια, « παιχνίδια του κόσμου», αλλά και διαδραστικά επιτραπέζια. όπως επίσης και kids Survivor Games και παιχνίδια στον «Μπλε παιδότοπο της φαντασίας». Επιπλέον «ποδηλατοβόλτα και παιχνίδια με ποδήλατα». Και για τα πολύ μικρά παιδιά «παιχνιδοζυμαράκι».
Οι δράσεις θα είναι πρωινές και απογευματινές και περιλαμβάνουν ακόμη βαρκάδες, ζωγραφική, μουσική, κατασκευές, χορό, θεατρική ξιφασκία και σκηνική πάλη, μαγειρέματα, αναρρίχηση, εκμάθηση Stand Up Padding και παραδοσιακών χορών, τένις ανθρώπινου ποδοσφαίρου, επίδειξη Windsurfiing αλλά και την παρουσίαση της παράστασης «Ματίας ο Α΄», κατασκευές χάρτινων λουλουδιών, αστροπαρατήρηση, παραμύθια κι άλλες πολλές δράσεις.
Όλες αυτές οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με ομάδες, συλλόγους, φορείς, συλλογικότητες πρωτίστως από την Σητεία κι άλλες περιοχές της Κρήτης.

Η συγκινητική ανταπόκριση
Το γεγονός ότι αγκαλιάστηκε από τόσους ανθρώπους το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Σητείας χαροποιεί ιδιαίτερα την Ομάδα Διοργάνωσης. «Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Για πρώτη φορά δεν ακούγαμε ένα “όχι”, κάτι που ακούμε όλοι μας καθημερινά. Ήταν πολύ συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου.
Σκοπός μας ήταν να γεμίσουμε την πόλη με παιδικά χαμόγελα, αλλά το χαμόγελο δεν φεύγει ούτε από το δικό μας πρόσωπο. Όταν ακούς ανθρώπους-που δεν είναι όλοι γονείς- που λένε “να κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά”, είναι πολύ όμορφο.
Έχουμε γίνει όλοι ένα σε αυτήν την προσπάθεια. Κι αποδεικνύεται ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια που συμμετέχει όλη η πόλη και γίνεται για τα παιδιά μας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά», σημειώνει η διοργανώτρια ομάδα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας