Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας

Το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου στις 7:30´ μ.μ., ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας.

Η εκδήλωση άνοιξε με το Απολυτίκιο της ημέρας «Την κοινήν Ανάστασιν προ του σου πάθους πιστούμενος…», που έψαλλαν όλοι οι παριστάμενοι. Ακολούθησε η παιδική Χορωδία υπό την ευθύνη των διδασκουσών Αθηνάς Αλεξάκη και Ελένης Σαντιμπαδάκη και οι μαθητές της Β´ τάξεως, που έψαλλαν ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης η Χορωδία των Ιεροψαλτών της Σητείας και των μαθητών της Σχολής, υπό τη διεύθυνση του υπεύθυνου Καθηγητή της Σχολής Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικολάου Αλεξάκη έψαλλε ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος, ενώ παρεμβαλόταν ανάγνωση λόγων του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, από το μοναδικό βιβλίο «Βίος και Λόγοι», για την αγάπη του Χριστού, τις ψυχικές ασθένειες, την εν Χριστώ ζωή και την θεραπεία της ψυχής με τη βοήθεια της Εκκλησίας και της μουσικής.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος συνεχάρη για άλλη μία φορά τον π. Νικόλαο και τους συνεργάτες του για την εργασία που επιτελούν στον τομέα της εκμάθησης της βυζαντινής μουσικής στους ανθρώπους όλων των ηλικιών και τους ενθάρρυνε στο επίπονο έργο τους. Προέτρεψε δε όλους τους πιστούς να προσπαθήσομε ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας να μετέχουμε στις Ιερές Ακολουθίες για να βιώσομε τα Άχραντα Πάθη και να εορτάσομε με χαρά την Ανάσταση του Κυρίου μας. Έτσι πράγματι θα κάνομε αρχή για να αγαπήσομε τον Χριστό, όπως τόνιζε ο Όσιος Πορφύριος.
Παρέστησαν ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, οι Ιερείς της πόλεως, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και πολλοί πιστοί.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας