Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Σητείας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή των Βαΐων, 1 Απριλίου, η εορτή των Βαΐων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου,
ευλόγησε και διένειμε στους πιστούς τα βαΐα και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου.
Στο κήρυγμά του, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας ότι οι Εβραίοι υποδέχτηκαν μεγαλοπρεπέστατα μετά βαΐων και κλάδων τον Χριστό κατά την θριαμβευτική είσοδό του στα Ιεροσόλυμα, μετά την Ανάσταση του φίλου του Λαζάρου. Όμως δεν κατάλαβαν ότι ο Ιησούς ήταν ο Θεάνθρωπος Χριστός, όχι μόνο ο επίγειος Μεσσίας που ανέμεναν για να τους απαλλάξει από τον καταδυναστεία και την κυριαρχία των Ρωμαίων, αλλά και ο επουράνιος, ο οποίος ήρθε στη γη για να εγκαθιδρύσει την ουράνια Βασιλείου Του για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία και το κράτος του διαβόλου. Και αυτό το πέτυχε με την εκούσια πορεία του προς τον Σταυρό και την τριήμερη Ανάστασή Του. Ευχήθηκε δε να βιώσομε αυτή την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα τα Άχραντα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού, όχι όπως ο Ιούδας, που ζήτησε να πωληθεί το πολύτιμο μύρο, με το οποίο η αδελφή του Λαζάρου του άλειψε τα πόδια, και να δοθεί το αντίτιμο στους πτωχούς, αλλά ως γνήσιοι μαθητές Του.
Παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Χριστοδουλάκης.

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας