Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ας ξεμασκαρευτούμε!!!!

Μιας και είναι οι μέρες που βάζουμε μάσκες και μασκαρευόμαστε, εγώ με την παρούσα επιστολή θα προσπαθήσω να βγάλω μάσκες από μερικούς για να φανεί το πραγματικό πρόσωπό τους.
Το κάνω σήμερα διότι, αφ’ ενός μεν παίρνοντας αφορμή από την τελευταία επιστολή του Πολιτιστικού- Λαογραφικού Συλλόγου Ίτανος, περί Αστεροσχολείου, που απευθυνόταν προς τους Δημότες της Σητείας,
προκειμένου να ενημερωθούν, και αφ’ ετέρου από την προχθεσινή (5/2/2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα περίμενα, έστω και καθυστερημένα, να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους, για πράξεις που ενσυνείδητα και κατά την άποψή μου σκοπίμως έπραξαν. Καταγγέλλω λοιπόν:
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου απέστειλε επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο στις 3/11/2017 και προτείνουν μια εναλλακτική λύση για τη χωροθέτηση του Αστεροσχολείου.
Αυτή την επιστολή, ουδέποτε πήρε στα χέρια του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για να την αναγνώσει σε όλα τα μέλη του. Μάλιστα προς τούτο κατηγορήθηκε από τον κ. Καραμανωλάκη ότι την απέκρυψε. Αδίκως όμως, διότι την επιστολή αυτή την παρέλαβε άμεσα ο Αντιδήμαρχος κ. Τερζής, ο οποίος την απέκρυψε από όλους εμάς. Γιατί άραγε; Περίμενα προχθές στο Δ.Σ. να αναλάβει ξεκάθαρα την ευθύνη, αλλά μάταια.
Ο κ. Τερζής παρουσίασε και το επικαλέστηκε στο Δ.Σ., έγγραφο της κ. Μαργιούλα, που παρελήφθη από το Δήμο στις 27/12/2017, με το οποίο γνωστοποιούσε την άποψή της ότι το επιλεγμένο μέχρι τότε οικόπεδο για την ανέγερση του Αστεροσχολείου, που βρίσκεται στα Έξω Μουλιανά, το οποίο είχε παραχωρήσει ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού στο Δήμο, δεν είναι ιδιοκτησιακά συγκεκριμένο και άρα καθιστούσε επισφαλή την πρόταση του Δήμου, για την ένταξή μας στο πρόγραμμα για την κατασκευή του Αστεροσχολείου. Για το λόγο αυτό, όπως μας είπε ο κ. Τερζής, δεν υπήρχε χρόνος να υποβάλλουν νέα πρόταση για άλλο οικόπεδο και έτσι έγινε εσπευσμένα το Δ.Σ. στις 29/12/2017, για να αποφασίσει σχετικά.
Ψέματα! Διότι δεν το έμαθαν στις 27/12/2017 ότι το οικόπεδο στα Έξω Μουλιανά «μπάζει» ιδιοκτησιακά. Το άκουσαν από εμένα στις 14/12/2017 στο τότε Δ.Σ. που είπα: «Ο Ηγούμενος μου είπε ότι δεν είναι “ξεκάθαρο” το οικόπεδο αυτό και αν επρόκειτο επομένως να γίνει άλλη πρόταση για άλλο οικόπεδο, απαιτώ η απόφαση για την επιλογή του, να παρθεί με δημοκρατικούς τρόπους από όλους μας και όχι με τη μέθοδο “Μαδούρου”».
Επίσης, τους είχα πει τα ίδια σχεδόν στις 21/12/2017 σε μάζωξη που έκανε ο κ. Δήμαρχος τους συμβούλους της συμπολίτευσης το απόγευμα εκείνης της Πέμπτης.
Άρα δεν το έμαθαν στις 27/12/2017, αλλά το ήξεραν από τις 14/12/2017 όπως είπα.
Επισήμως μεν, θα πούνε, ότι το έμαθαν τότε, αλλά όφειλαν να λάβουν υπ’ όψιν τους τη γνώμη και την πεποίθηση του Ηγουμένου, ο οποίος, όπως όλοι ξέρουμε, και γνώστης και πολύπειρος είναι σε πάρα πολλά και ιδίως στα ιδιοκτησιακά, με την περιπέτεια που έζησε για πολλά χρόνια με την περιουσία της Μονής Τοπλού.
Όφειλαν επίσης να ρωτήσουν, έστω προφορικά, για οικονομία του χρόνου, μιας και είχαμε τακτές ημερομηνίες, όπως επικαλούνται, την κ. Μαργιούλα και να μάθουν την άποψή της νωρίς και όχι να αναγκάζουν το Δ.Σ. να πάρει απόφαση άμεσα στις 29/12/2017, ημέρα που εγώ και ο κ. Κατσαράκης θα απουσιάζαμε για μια οικογενειακή μας υπόθεση στην Αθήνα. Παρ’ όλα αυτά η επιλογή έγινε πιστεύω, μόνο από τον κ. Τερζή. Κρίμα. Τυχαία όλα; Δεν νομίζω!!
Δεν είχαν λέει και το χρόνο να επιλέξουν άλλο οικόπεδο εκτός από αυτό του Δήμου στην Αγιά Φωτιά!! Πάλι ψέματα.
Διότι, μετά από συνεννόηση με τον Ηγούμενό τους είχα προτείνει την περιοχή του Προφήτη Ηλία, που θα μας έδινε ο Ηγούμενος ή ένα άλλο οικόπεδο έτοιμο, με την έννοια του ότι υπάρχει Τοπογραφικό και είναι αδειοδοτημένο- απαλλαγμένο από Δασική και Αρχαιολογία.
Οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί από τον Ηγούμενο στον Δήμο Ιτάνου, νομίζω το 2009, να το χρησιμοποιήσω σαν Δήμαρχος τότε, για τη δημιουργία συγκροτήματος φροντίδας- περίθαλψης ηλικιωμένων. Ας όψεται όμως ο «Καλλικράτης»…
Δεν έλαβαν καθόλου υπ’ όψιν τους την πρόταση αυτή, επικαλούμενοι πάλι μια αστήρικτη δικαιολογία, ότι δηλαδή θα καθυστερούσε κατά ένα ή δύο μήνες η απόφαση παραχώρησης του Ηγουμενοσυμβουλίου. Πάλι ψέματα διότι ο Ηγούμενος με διαβεβαίωσε και τους το είπα, ότι αν είναι κάτι το επείγον (και αυτό ήταν), θα μπορούσαμε να έχουμε την απόφαση παραχώρησης σε μία ή δύο το πολύ μέρες και όχι μήνες!!! Χάθηκε -πιστεύω- έτσι η ευκαιρία ο δήμος να εξοικονομήσει ένα οικόπεδο τσάμπα και να παραμείνει το υπάρχον στην Αγιά Φωτιά, για άλλου είδους (και μάλιστα προσοδοφόρα) εκμετάλλευση.
Απαντώ εγώ σε ένα ερώτημα που απευθύνει ο Σύλλογος του χωριού μου: Όχι δεν ζητήθηκε κανένας ειδικός για την καταλληλότητα του οικοπέδου, που είναι στην Αγιά Φωτιά. Αντιθέτως ο κ. Τερζής σε κάποιο Δ.Σ. μας πληροφόρησε ότι το κτήριο της Περιηγητικής Λέσχης, που ίσως να είχε πρόθεση να παραχωρήσει για τη δημιουργία αυτού του Αστεροσχολείου- Πλανηταρίου, ήταν ακατάλληλο, όπως απεφάνθη ο καθηγητής κ. Μυλωνάς λόγω κυρίως της γειτνίασής του με τη θάλασσα. Το άλλο δηλαδή της Αγιάς Φωτιάς, που είναι στον Τραόσταλο;;; Πάλι κοροϊδία !!! Αυτά…
Συμπέρασμα: Δεν ήθελαν, με τίποτα, να γίνει το Αστεροσχολείο στην περιοχή του Παλαικάστρου.
Υ.Γ.
  1. Με βρίσκει σύμφωνο και προσυπογράφω την επιστολή του Πολιτιστικού- Λαογραφικού Συλλόγου Ίτανος, που δημοσιεύτηκε προχθές.
  2. Καταγγέλλω, έστω και καθυστερημένα, δημοσίως, την απρεπή συμπεριφορά από ορισμένους, που επέδειξαν προς τους συγχωριανούς μου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29/12/2017.
Με εκτίμηση
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΝΑΚΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας