Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ο… Πολύδωρος προετοιμάζει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις Μεγάλες Αποκριές στη Σητεία

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή της Σητείας το τετραήμερο από 16 έως 19 Φεβρουαρίου. Ο… Πολύδωρος -η φετινή μασκότ του καρναβαλιού- συνεχίζει απτόητος με πολύ κέφι και προετοιμάζει ξεχωριστές εκδηλώσεις προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους, ντόπιους κι επισκέπτες, να διασκεδάσουν, να παίξουν, να μασκαρευτούν και τελικά να περάσουν όμορφα και τις ημέρες της τελευταίας Αποκριάς στην Σητεία.

Ήδη οι εκδηλώσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν στεφτεί με ιδιαίτερη επιτυχία. Άρχισαν με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού των παιδιών και το πάρτι των ομάδων του θησαυρού για τους μεγάλους. Συνεχίστηκαν την Τσικνοπέμπτη με τσικνίσματα, ευφάνταστες μεταμφιέσεις που πλημμύρισαν με την παρουσία τους τον χώρο του δημοτικού κήπου, δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας. Την Κυριακή ακολούθησε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού για μεγάλους, που για άλλη μία χρονιά έδωσε ζωή στην πόλη!
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, συνεχίζονται την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή και περιλαμβάνουν χορούς, μουσική, παιχνίδια, τσικνίσματα και κεράσματα, φωτιές, εκπλήξεις και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα της Κυριακής.
Ανοικτό κάλεσμα προς όλους, ντόπιους κι επισκέπτες να συμμετέχουν και να απολαύσουν τις εκδηλώσεις του τετραημέρου απεύθυνε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ελένη Πλατανάκη.
«Η Σητεία τα τελευταία χρόνια», σημείωσε, «έχει καθιερωθεί ως ένας εναλλακτικός αποκριάτικος προορισμός, γεγονός που εδραιώνεται χρόνο με τον χρόνο, όπως φαίνεται, κι από την επισκεψιμότητα πολιτών, από διάφορα μέρη της Κρήτης.
Και φέτος έχει καταβληθεί μία μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους, τον Δήμο, την Περιφέρεια, συλλόγους, φορείς, ομάδες, από πολίτες που εθελοντικά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να δημιουργηθεί ένα αποκριάτικο, χαρούμενο κλίμα στην περιοχή μας ώστε και οι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας για να γιορτάσουν τις Απόκριες, να περάσουν καλά.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συμμετέχουν και βοηθούν και φέτος στην διοργάνωση των εκδηλώσεων, συμβάλλοντας στην προβολή της Σητείας. Τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια αυτή έχει αγκαλιαστεί από πολλούς ανθρώπους κι αυτό είναι το σημαντικό, η συνεργασία όλων μας.
Το Σητειακό Καρναβάλι διανύει τον 26ο χρόνο ζωής -από τότε που άρχισε να διοργανώνεται από το Δήμο- και στην πάροδο αυτών των χρόνων αρκετοί ήταν εκείνοι που βοήθησαν να θεσμοθετηθεί. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως είναι η κ. Κατερίνα Ζερβάκη, η οποία επί σειρά ετών από την θέση της ως Αντιδήμαρχος, υπεύθυνη επί των πολιτιστικών συνέβαλε τα μέγιστα στην κατεύθυνση αυτή. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που στήριξαν με τη δράση τους όλα αυτά τα χρόνια και που στηρίζουν αυτόν τον θεσμό, που εξελίσσεται κι ευχόμαστε να γίνεται καλύτερος κάθε χρόνο, προς όφελος του τόπου. Καλές Απόκριες σε όλους».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας