Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Αυστηρότητα από πλευράς δήμου για το θέμα των απορριμμάτων στη Σητεία

Ο αντιδήμαρχος Σητείας στον τομέα καθαριότητας κ. Νίκος Κοζυράκης προέβη για άλλη μία φορά σε έκκληση προς όλους τους πολίτες για το θέμα των απορριμμάτων.
«Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να τηρούμε για το καλό όλων μας και του τόπου. Δεν μπορεί δηλαδή τα συμβατικά απορρίμματα να μην μπαίνουν σε σακούλες μέσα στους κάδους, αλλά έξω από τους κάδους.

Τον τελευταίο καιρό έχουν διαπιστωθεί προβλήματα, τα έχουμε γνωστοποιήσει, όμως ακόμα και τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται δυσάρεστα περιστατικά, όπως αυτό του κάδου κοντά στο κτήριο που στεγάζεται η Πολεοδομία, απέναντι από το ΚΤΕΛ: ήταν πεσμένος κάτω και τριγύρω και εντός του δρόμου υπήρχαν απορρίμματα. Προφανώς είναι κάτι που έγινε από ανθρώπινο χέρι. Νομίζω ότι οι ενέργειες αυτές που παρατηρούνται τελευταία είναι ανεπίτρεπτες. Παρακολουθούμε τα γεγονότα και μέσα από τον επικαιροποιημένο πλέον κανονισμό θα υπάρξει αυστηρότητα. Επιτέλους, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η προστασία του τόπου μας είναι θέμα όλων μας.
Πρέπει και οι συμπολίτες μας που έχουν ζώα συντροφιάς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τους περιπάτους. Μέσα από το νέο κανονισμό υπάρχουν κι αυστηρές ποινές και πρόστιμα στους παραβάτες, που πλέον θα επιβάλλονται.
Πρέπει η πόλη να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και για να διατηρείται καθαρή, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα ζητήσω και την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο.
Σαν εκπρόσωπος του Δήμου στον τομέα της καθαριότητας, και με εντολή του Δημάρχου, εγώ είμαι αποφασισμένος να κινηθώ σε ένα άλλο πνεύμα δράσης, απ’ αυτό που υπήρχε τουλάχιστον ως τώρα. Να υπάρχει δίκαιη, αλλά και αυστηρή αντιμετώπιση, όπου απαιτείται των πολιτών σε θέματα καθαριότητας.
Θα υπάρχουν συνεχείς παρεμβάσεις από το Δήμο, προτάσεις, όπως επίσης επιθυμούμε και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις πολιτών που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη εικόνα του Δήμου μας», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας