Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Πολλές νέες πτήσεις φέτος προς το αεροδρόμιο της Σητείας

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2018/02/7.30-%CE%A3-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A5-OK.jpgΑυξάνονται οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Σητείας όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ.
«Διπλάσιος, είπε, θα είναι ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ, αφού οι δύο περυσινές αυξάνονται φέτος σε τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, δύο από Δανία  μία από τη  Σουηδία και μία από τη Νορβηγία.
Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν 17 Μαΐου και να ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου με τους επισκέπτες να διαμένουν κατά κύριο λόγο στην Σητεία κι ακολούθως στο Παλαίκαστρο, στο Μακρύ Γιαλό και στην Ιεράπετρα.
Επιπρόσθετα στο αεροδρόμιο της Σητείας θα πραγματοποιούνται φέτος τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως από τη Γερμανία (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ) με την πλειοψηφία των επισκεπτών να διαμένει στον Μακρύ Γιαλό, αλλά και στη Σητεία και στην Ιεράπετρα.
Αλλά και επί του παρόντος μία πτήση -με προοπτική και δεύτερης-  από την Πολωνία  με προορισμό των επιβαινόντων επισκεπτών την περιοχή της Ιεράπετρας».
«Το αεροδρόμιο της Σητείας δεν εξυπηρετεί μόνο την περιοχή της Σητείας, αλλά όλο το Νομό Λασιθίου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αεροδρόμιο, αλλά δε μπορούσε να εξυπηρετήσει μεγάλα αεροπλάνα, κάτι που ισχύει τα τελευταία χρόνια με την ολοκλήρωση του νέου τέρμιναλ. Λόγω αυτής της εξέλιξης έχουμε ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια, όπως έχω αναφέρει κι άλλες φορές, που αφορά την προβολή όχι μόνο του τόπου, αλλά της σπουδαίας αυτής υποδομής, του αεροδρομίου. Σε συνεργασία με τον Δήμο, τον ΟΑΣ  και την Περιφέρεια έχουμε δημιουργήσει  ένα ολοκληρωμένο φάκελο  με στόχο να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους tours operators,  που κάνουν προορισμό την Κρήτη, την  λειτουργία και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης του αεροδρομίου της Σητείας.
Παρατηρούμε ότι χρόνο με τον χρόνο προσθέτονται πτήσεις στο αεροδρόμιο Σητείας. Εκτός των πτήσεων που προαναφέρθηκαν υπάρχει η προοπτική  φέτος να έχουμε κι άλλες. Και  για την επόμενη χρονιά, τα μηνύματα είναι ακόμη καλύτερα σε ό,τι αφορά την αύξηση των πτήσεων. Αυτό όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή, για το νομό Λασιθίου, για την Κρήτη γενικότερα. Επομένως είναι άστοχη  η άποψη που κάποιοι εκφέρουν σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη ολοκλήρωσης του νέου αεροδρομίου Σητείας. Ζητούμενο θα πρέπει να είναι για όλους και η υλοποίηση οδικών έργων, και προς τον Άγιο Νικόλαο και προς την Ιεράπετρα, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης των υποδομών με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας