Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Στα 8 εκατομμύρια ευρώ εκτιμήθηκαν οι ζημιές από τα μποφόρ στην Ιεράπετρα

Το επόμενο βήμα προσπαθούν να κάνουν οι πληγείσες περιοχές της Ιεράπετρας αλλά και της Βιάννου και της Σητείας μετά την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία.

Οι καταγραφές των ζημιών έχουν τελειώσει και πλέον μετά την ανάλυση που έγινε γίνεται γνωστό και το οικονομικό κόστος που προέκυψε.
Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Μιχαλάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι αναφέρει πως όλες οι αιτήσεις που έγιναν σε όλο τον Δήμο Ιεράπετρας, αναλύθηκαν και κοστολογήθηκαν χθες  από τον Αγροτικό Σύλλογο και την Δήμο Ιεράπετρας, ανά είδος καλλιέργειας, θερμοκηπίου αλλά και άλλων ζημιών και το πόσο το οποίο τελικά υπολογίστηκε συνολικά στα 8.022.000 ευρώ.

Στη Σητεία το κόστος υπολογίζεται περίπου στο 1 εκατ. ευρώ ενώ ανάλογη κοστολόγηση θα γίνει και στη Βιάννο, και το επόμενο βήμα είναι να οριστεί σύσκεψη στην Ιεράπετρα στην οποία θα κληθεί ο Περιφερειάρχης και θα είναι παρόντες οι Δήμαρχοι της Βιάννου και Σητείας ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις.
Υπενθυμίζουμε πως η περίοδος για την οποία οι περιοχές Ιεράπετρας, Βιάννου και Σητείας έχει παραταθεί για ένα εξάμηνο προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο Ράδιο Λασίθι ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βαρδάκης, το μέτρο των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων φαίνεται πως δεν θα είναι κάτι εύκολο να υλοποιηθεί όπως είχε αναφέρει στον ίδιο ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας