Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές για το λάδι;


ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΟι τιμές που έχουν δοθεί από ελαιουργεία της Σητείας, αρχής γενομένης από αυτό των Αχλαδίων, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, φαίνεται να επηρεάζει και να διαμορφώνει το τοπίο στην αγορά ελαιόλαδου όχι μόνο στην Κρήτη.

Η τιμή των 3,90 ευρώ καταγράφηκε σε ελαιουργεία της Σητείας για μία μεγάλη ποσότητα περίπου 30 τόνων σε ένα άριστο προϊόν οξύτητας κάτω των 3 γραμμών.
«Ο πήχης έχει μπει πλέον πολύ ψηλά. Το προϊόν που παράγουμε, διαχειριζόμαστε και εμπορευόμαστε είναι ακόμα καλύτερης ποιότητας σήμερα γι' αυτό και θα πρέπει εμείς να βάζουμε τους κανόνες στο «παιχνίδι» και όχι οι αυτοί που εμπορεύονται το προϊόν» υπογραμμίζουν με έμφαση οι εμπλεκόμενοι.
«Το ΠΟΠ Σητεία είναι η εγγύηση για ένα προϊόν πολύ υψηλής ποιότητας, που είναι και στην πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα που έχουμε στα χέρια μας είναι "χρυσός"» δηλώνουν με υπερηφάνεια παραγωγοί και συνεταιριστές.
Η οπτική γωνία μέσα από την οποία βλέπουν πλέον οι παραγωγοί, στην πλειοψηφία τους νέοι, την παραγωγική διαδικασία σε συνδυασμό με την διαδικασία φύλαξης και έκθλιψης του καρπού, αποδίδει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Βέβαια, αν και όλα δείχνουν πως η τάση θα συνεχίσει να είναι ανοδική, κάνοντας τα 4 ευρώ να φαίνονται πολύ κοντά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η όλη διαδικασία πολλές φορές αποδεικνύεται ποιο απρόβλεπτη και από αυτή του Χρηματιστήριου.
Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Τζαβολάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας